Celine Gauer (Comisia Europeană): „România este responsabilă ca stat pentru conţinutul PNRR”

9 nov. 2022
Vizualizari: 256

Deschidem Revista din această seară cu declarațiile directorului task force-ului pentru Redresare și Reziliență din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, Celine Gauer, în legătură cu PNNR.

„Planul României este foarte bun și foarte ambițios. În primul rând, aduce o contribuție considerabilă în domeniul tranziției către energia verde (…). Este foarte ambițios în domeniul digitalizării, în special digitalizarea serviciilor din sectorul public și sănătate”, a explicat Celine Gauer, scrie Agerpres.

Mai mult, oficialul CE a subliniat că Planurile naționale nu au fost impuse. „România este responsabilă ca stat pentru conținutul Planului, aprobat de Consiliu. Nu este ceva care a venit de sus în jos, este ceva propus de România”, a arătat Celine Gauer, mai scrie Agerpres.

Celine Gauer a amintit că țintele din PNRR sunt cu caracter obligatoriu.

„Vorbim de un pachet de investiții în reforme. Sunt planuri pentru care va fi finanțată România. Posibilitatea pentru orice țară de a cere revizuirea unui jalon sau unei ținte este prevăzută în regulament, în mod foarte strict și se aplică investițiilor, dacă este vorba de condiții neprevăzute la momentul realizării Planului. Avem exemplul unor planuri de investiții care nu s-au mai putut realiza pentru că în acel loc au avut loc inundații, dar să schimbi o țintă doar pentru că așa vrei, asta nu este posibil”, a arătat oficialul CE, mai notează Agerpres.

Presa scrie azi și despre un scandal din Camera Deputaților dintre George Simion și un secretar de stat. Simion a declarat că nu a avut dreptul la replică în Parlament pentru că a intervenit un secretar de stat care a cerut să i se taie microfonul. Liderul AUR George Simion a criticat Legea privind carbonizarea sectorului energetic. George Simion susține că nu înțelege de ce Camera Deputaților a votat acest Proiect de Lege.

„Proiectul de Lege reglementează închiderea și conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit și huilă. În același proiect mai sunt prevăzute și măsuri de sprijin pentru închiderea și conservarea capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă”, scrie Evenimentul Zilei.

„Suntem singura țară europeană care-și închide majoritatea capacităților de producție pe cărbune în 2025, iar lucrul ăsta poate vedea oricine care consultă textul acelei legi”, a declarat deputatul George Simion, notează Evenimentul Zilei.

„În plus, politicianul consideră că unele persoane nu au informații recente în legătură cu parlamentarii AUR. În acest context, Simion a amintit că partidul său l-a avut pe Viorel Focșa în comisia economică. Simion a continuat prin a spune că la întâlnirea cu reprezentantul Comisiei Europene pe zona de Recovery, de astăzi, 8 noiembrie, Focșa ar fi întrebat de ce României îi sunt cerute anumite termine”, arată Evenimentul Zilei.

„Și răspunsul a fost simplu: voi v-ați impus termenele acestea, nu le-am cerut noi. Pentru că vedem Germania redeschide facilitățile. Avem filmarea, avem răspunsul oficial din partea Comisiei Europene că noi negociem și noi vrem să le închidem. Practic, noi ne ducem singuri la tăiere. Care e interesul?”, a mai declarat deputatul AUR George Simion, mai scrie Evenimentul Zilei.

Fostul judecător CCR, Daniel Morar, a intrat în avocatură. Anunțul a fost făcut de casa de avocatură al cărui partener urmează să fie fostul șef al DNA.

„Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal. Intenția mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, spune fostul judecător CCR Daniel Morar, într-un comunicat transmis de casa de avocatură pe Facebook, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei scrie despre aromele artificiale de carne de vită și de porc care ar putea să ne afecteze sănătatea.

„Experții în domeniu ne avertizează că deja au apărut pe piață «arome de carne de vită și de porc». Avertismentul cu privire la «aromele artificiale de carne de vită și de porc» vine din partea Asociației Clusterului de Bioeconomie Suceava. Experții spun că falsurile alimentare sunt din ce în ce mai elaborate, este imposibil să ne dăm seama dacă aroma este naturală. (…) Carnea de porc, ca și carnea de vită, ar putea să aibă mai multe nuanțe de gust. Mulți oameni cred că gustul este în grăsime, dar este complet greșit. Grăsimea este scăzută mușchii, iar aici poate interveni pentru a ne păcăli cu ajutorul aromelor false ale cărnii de porc sau de vită” scrie Evenimentul Zilei.

„Se pot face multe, multe falsuri în ceea ce privește fabricarea produselor alimentare. Au apărut arome pentru carne de vită și de porc. Se folosește fumul lichid. Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun. Trebuie să avem oameni sănătoși”, a declarat Alexandru Șcheul, administratorul firmei Killer.

Seară liniștită!

Celine Gauer (Comisia Europeană): „România este responsabilă ca stat pentru conținutul PNRR” was last modified: noiembrie 9th, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: