Celebrul actor american, John Malkovich, vine la Timişoara

16 mai 2023
Vizualizari: 187

În timp ce la București se vorbește tot mai mult despre viitorul Executiv, condus de Marcel Ciolacu și negocierile care se poartă pentru stabilirea portofoliilor de ministru, la sud de Dunăre, comisarul bulgar al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare, Mariya Gabriel, și-a dat demisia din funcția sa în UE și a acceptat provocarea de a forma un nou Guvern de coaliție bulgar. Președintele bulgar, Rumen Radev, i-a dat, luni, mandat pentru a forma un nou Guvern.

„Șeful GERB, partidul din care face parte Mariya Gabriel, speră că politiciana de 43 de ani va reuși să rezolve impasul de la Sofia, unde cinci alegeri consecutive din ultimii doi ani nu au reușit să producă o majoritate parlamentară și stabilitate politică”, comentează RFI.

„Borisov a declarat, citat de Euronews, că discuțiile din perioada următoare se vor concentra pe asigurarea voturilor necesare pentru a numi cu succes un nou guvern. GERB, adică Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei, este un partid de centru-dreapta și a câștigat 69 de locuri la ultimele alegeri parlamentare, cu mult sub cele 121 de locuri necesare pentru a forma majoritatea. Mariya Gabriel are la dispoziție șapte zile, până pe 22 mai, pentru a anunța executivul”, mai scrie RFI.

Contribuția de solidaritate revine în comentariile de presă, odată cu promulgarea Legii de aprobare a O.U.G. nr. 186/2022.

„OMV Petrom a anunțat luni, printr-o informare transmisă Bursei de Valori București, că va plăti o taxă suplimentară reprezentând contribuția de solidaritate. Acesta a devenit obligatorie după ce șeful statului a promulgat, vineri, Legea de aprobare a O.U.G. nr. 186/2022, care a inclus, în a doua variantă trimisă la Cotroceni, un nou mod de calcul al taxei, ce viza exclusiv gigantul din energie”, scrie Gândul.

„Pentru companiile care produc și rafinează țiței, legea introduce obligația de a plăti 350 de lei pentru fiecare tonă de țiței prelucrată în 2022 și 2023. Prin urmare, OMV Petrom estimează o contribuție de solidaritate de aproximativ 1.500 de milioane de lei pentru anul fiscal 2022, care urmează să fie plătită la sfârșitul lunii iunie 2023. Aceasta se va reflecta in T2/23, în Situația veniturilor și cheltuielilor ca linie separată după linia «Profit înainte de impozitare»”, se arată în raportul semnat de Christina Verchere, director general executiv și președintele Directoratului și Alina Popa, director financiar, mai scrie Gândul.

Presa din Italia anunță că Ungaria a blocat acordarea unei noi tranșe de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace.

„Anunțul a fost făcut de publicația italiană ANSA, care a citat în acest caz o sursă de la Bruxelles. Această sumă, de 500 de milioane de euro, ar fi trebuit trimisă Kievului pe 22 mai. Jurnaliștii italieni mai notează că Ungaria a cerut garanții ca Fondul European pentru Pace să joace în viitor un «rol mai global» și să nu fie folosit doar pentru a înarma Ucraina”, notează Știrile Transilvaniei.

„Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, a fugit din clinica unde era internat în Italia, dar a fost prins cu ajutorul carabinierilor și internat cu forța într-o altă clinică”, scrie România liberă.

„Luni, la Curtea de Apel București, era programat primul termen de judecată în dosarul în care Mario Iorgulescu a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat. (…) Avocații au solicitat instanței ca procesul să se desfășoare cu ușile închise, fără prezența presei, și amânarea dezbaterilor, pentru a da posibilitatea lui Gino Iorgulescu să fie prezent în sala de judecată. Tot acum, unul dintre avocați a anunțat că, pe data de 5 mai, Mario Iorgulescu a părăsit clinica unde era internat, fără permisiunea medicilor italieni, dar a fost prins cu ajutorul carabinierilor și internat cu forța într-o altă clinică, la terapie intensivă. Procesul a fost amânat pentru 26 iunie”, notează România liberă.

După ce hackerii ucraineni au difuzat un mesaj a lui Zelenski prin sistemul de radioficare al unui magazin din Rusia, într-un tren interurban din Austria, o persoană necunoscută a difuzat preț de câteva secunde un fragment dintr-un discurs a lui Hitler.

„Consternare pentru călătorii dintr-un tren interurban din Austria. În timp ce se aflau la bordul trenului, au auzit în difuzoare vocea lui Adolf Hitler rostind un discurs”, relatează BBC și CNN, scrie Cotidianul.

„De asemenea, prin sistemul de difuzoare al trenului s-a auzit vocea mulțimilor care striga cunoscutele sloganuri «Heil Hitler» și «Sieg Heil»”, mai arată Cotidianul.

„Ne distanțăm în mod clar de conținut. În prezent, putem presupune că anunțurile au fost făcute de persoane aflate în tren, direct prin intermediul interfoanelor. Am raportat problema la poliție”, au arătat, printr-un comunicat, Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB), mai scrie Cotidianul.

Din Turcia și Germania vin noi comentarii și analize cu privire la votul diasporei. Presa turcă scrie că Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei în exercițiu, a fost favoritul diasporei turce din Germania la fel ca în 2018.

„Conform datelor parțiale, pentru actualul președinte au votat 65,4% din alegătorii respectivi, iar pentru principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, doar 32,6%. Proporția este mult diferită de cea de ansamblu – 49,51%, respectiv 44,8%, potrivit autorității electorale centrale – dar nu mai poate influența rezultatul primului tur de scrutin: deoarece niciun candidat nu a obținut majoritatea, se va organiza un al doilea tur, cu participarea primilor doi clasați, în 28 mai. Rezultatele din Germania par similare cu cele din 2018, remarcă dpa. Atunci, Erdogan a obținut 64,8% în diaspora din această țară, față de 52,6% în rândul întregului electorat turc”, notează România liberă.

Celebrul actor american, John Malkovich, va fi prezent pe 20 și 21 iulie la Timișoara, unde va fi protagonistul spectacolului The Infernal Comedy/Comedie Infernală, la Teatrul Național.

„Teatrul Național din Timișoara continuă Anotimpurile FEST-FDR cu un eveniment unic, o premieră absolută pentru Timișoara și un moment de vârf al Capitalei Europene a Culturii. Joi, 20 iulie, și vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19,00, Teatrul Național prezintă spectacolul The Infernal Comedy/Comedie Infernală, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american John Malkovich”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul său, Michael Sturminger, care semnează și regia artistică, l-a scris special pentru celebrul actor, construind un dialog între limbajul vorbit și cel cântat, universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – fiind susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului. The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, în țări de pe trei continente”, mai scrie Agerpres.

Seară liniștită!

 

Celebrul actor american, John Malkovich, vine la Timișoara was last modified: mai 16th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: