Cele cinci puteri nucleare se reunesc la New York

11 oct. 2024
Vizualizari: 97

Comisia Europeană a acceptat o serie de propuneri ale liberalilor români cu privire la impozitarea întreprinzătorilor români.

„Cota unică, cea mai bună pentru România, rămâne în vigoare și în anul 2025, așa cum a susținut Partidul Național Liberal, nu va fi impozit progresiv, așa cum își doresc Marcel Ciolacu și Partidul Social Democrat. O altă propunere liberală: creșterea cotei de contributivitate eșalonat de la 4,75% la 6% la Pilonul 2 de Pensii a primit girul Comisiei. Am început creșterea cotei de contribuție în mandatul meu de premier și continuăm. Partidul Național Liberal rămâne garantul Pilonului 2 pentru ca românii să aibă mai mulți bani la pensie”, a precizat Nicolae Ciucă într-o postare video pe Facebook, scrie Agerpres.

„Potrivit lui Ciucă, Comisia Europeană susține și demersul liberal de creștere a bonificației pentru buni platnici de la 3% la 5%”, mai arată Agerpres.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar în care era acuzat pentru luare de mită în valoare de 800.000 de dolari.

„În același dosar, magistrații au decis achitarea lui Petru Berteanu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, cel care l-ar fi ajutat pe fostul demnitar să primească foloase materiale de la reprezentanții unei companii străine din domeniul IT. De asemenea, Instanța supremă a decis și ridicarea sechestrului pus asupra imobilelor aparținând lui Călin Popescu-Tăriceanu și Petru Berteanu, precum și asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Ștefan Bogdan Teodorescu. Decizia nu este definitivă”, relatează Agerpres.

„Gabriela Szabo va fi reinstalată în funcția de director clubului CSM București, după ce a ieșit triumfătoare în urma procesului cu primarul Capitalei, Nicușor Dan”, relatează Libertatea, citând fanatik.ro.

„JUSTIȚIA MI-A DAT DREPTATE. NICUSOR DAN A MINȚIT! Astăzi, instanța a publicat decizia finală prin care mi se recunoaște nevinovăția și faptul că drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv. În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat și supusă, luni în șir, unui atact calomnios din partea primarului Nicusor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIȚIA FACE DREPTATE. Decizia instanței confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii. Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptății flagrante care mi s-a făcut, deși experiența amară și trăirile negative cauzate de acuzațiile mincinoase și fără temei nu vor putea fi șterse”, a spus Gabriela Szabo pe pagina personală de Facebook, scrie Libertatea.

Unul dintre liderii PNL care ar fi trebuit să deschidă listele pentru alegerile generale pentru Camera Deputaților a fost, ieri, eliminat din cursa electorală de către procurorii DNA.

„Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în timpul pandemiei, este acuzat că, în calitate de medic al Spitalului din Huși, a primit, timp de patru luni, 57 de șpăgi de la pacienți și de la aparținători ai acestora, pentru a-și face meseria de doctor. Șpăgile ar consta în sume mici de bani, în ouă, în găini, în rațe și în alte produse agroalimentare. Pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, însă, DNA are nevoie ca Parlamentul României să-i ridice lui Nelu Tătaru imunitatea parlamentară”, scrie Jurnalul.ro.

 Deputatul PNL a ieșit de la audieri fără nicio măsură preventivă instituită de DNA împotriva sa.

„Nu am cerut și nu am condiționat niciodată actul medical, în condițiile în care mă cunoașteți, am fost ministru al Sănătății, apoi mi-am continuat activitatea de parlamentar”, a precizat Nelu Tătaru, scrie Jurnalul.ro.

Cele mai mari cinci puteri nucleare vor avea o reuniune la New York în următoarele două săptămâni, a anunțat joi viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov.

„Aceste cinci țări principale puteri nucleare, SUA, Rusia, China, Regatul Unit și Franța, sunt de asemenea membrele permanente ale Consiliului de Securitate al ONU.Viceministrul rus nu a precizat data și nici nivelul de reprezentare la care această reuniune va avea loc. Întâlnirea are însă potențialul de a fi una semnificativă în contextul escaladării tensiunilor între Rusia și Occident pe fondul războiului din Ucraina”, scrie Evenimentul zilei.

„În timp ce Ucraina insistă pe lângă aliații săi occidentali să elimine restricțiile ce o împiedică să atace cu rachete occidentale cu rază lungă de acțiune ținte pe teritoriul Rusiei, aceasta din urmă a decis să transmită Kievului și Occidentului un avertisment constând în revizuirea doctrinei sale nucleare. În urma acestei revizuiri, președintele rus Vladimir Putin a precizat că noua doctrină va permite represalii nucleare inclusiv în cazul unor atacuri convenționale masive cu rachete sau drone asupra teritoriului rus sau al aliatului său belarus efectuate de o țară care nu deține arme nucleare, dar care este susținută de puteri nucleare, potrivit presei ruse de stat citate de Reuters, mai arată Evenimentul zilei.

„Premiul Nobel pentru literatură a fost acordat scriitoarei sud-coreene Han Kang pentru ceea ce comitetul Nobel a numit «proza sa poetică intensă care confruntă traume istorice și expune fragilitatea vieții umane»”, relatează Gândul.

„Han Kang, în vârstă de 53 de ani, a devenit prima femeie asiatică laureată a Premiului Nobel pentru Literatură și a treia coreeană laureată a Premiului Nobel. Han Kang este fiica romancierului Han Seung-won. S-a născut în Gwangju și, la vârsta de zece ani, s-a mutat cu familia la Seul. A studiat literatura coreeană la Universitatea Yonsei. Fratele ei, Han Dong Rim, este și el scriitor”, mai scrie Gândul.

 

Seară liniștită!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Cele cinci puteri nucleare se reunesc la New York was last modified: octombrie 11th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: