Cei mai buni manageri sunt managerii plictisitori

3 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 729

Despre

  • Portretul-robot al managerului perfect
  • „Strălucire de blitz”
  • Potenţialul managerial real al oamenilor
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dacă ar fi să facem portretul-robot al managerului perfect, cum l-am defini? Ar fi, fără nicio îndoială, obiectiv, transparent, altruist și apolitic. Ar desemna fiecărei persoane exact sarcina potrivită și ar răsplăti comportamentele altruiste manifestate în echipă. Ar monitoriza performanțele individuale și pe cele obținute în echipă cu precizia celei mai bune aplicații pentru „cuantificarea completă a sinelui” (în original „quantified self app”: aplicații ce permit folosirea de către o persoană a tehnologiei încorporate în dispozitivele mobile pentru a măsura toate aspectele activității sale zilnice și a face niște schimbări benefice în stilul său de viață, n.tr.) și ar oferi feedback în timp real pentru a amplifica serios productivitatea tuturor. Fără nicio îndoială, ar opera în funcție de date certe, și nu pe baza intuiției sale și ar face recomandări care sunt bazate numai pe dovezi. Pe scurt, managerul-robot perfect ar fi complet previzibil – și plictisitor.

Și totuși, în majoritatea lor, organizațiile din ziua de azi nu își aleg managerii în funcție de capacitatea lor de a fi cât mai previzibili și mai monotoni. În schimb, caută „strălucire de blitz”, viziune și manifestări îndrăznețe ce denotă încredere de sine – indiferent dacă această combinație se traduce ulterior sau nu într-o competență efectivă. În ciuda volumului vast de cunoștințe referitoare la ce anume înseamnă un manager bun, prea mulți oameni ajung să fie promovați în poziții de conducere pe baza expertizei lor tehnice sau a performanțelor precedente pe care le-au obținut în jobul lor non-managerial. Așa că ajung să facă tranziția de la angajat calificat și experimentat la manager necalificat și lipsit de experiență în conducerea altor oameni.

Problema poate fi atenuată sau evitată dacă putem evalua mai eficient potențialul managerial real al oamenilor pe care-i avem în vedere pentru un post de conducere și care nu au încă nici un fel de experiență în conducerea altor oameni. Barierele care stau în calea realizării unei asemenea evaluări realiste au legătură cu incapacitatea noastră de a înțelege ce anume ar trebui să căutăm. Poți să ai cele mai bune instrumente din lume și să fii cu adevărat bun la a face măsurători și cuantificări dar, dacă nu aplici unde trebuie instrumentele și abilitatea ta, problemele tale nu vor dispărea.

Citește continuarea articolului pe Cariere Online.


* Articol preluat din cariereonline.ro.
Cei mai buni manageri sunt managerii plictisitori was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter