CEDO a lansat o rețea pentru schimbul de jurisprudență între instanțele naționale superioare

9 oct. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 916
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele CEDO, Dean Spielmann, a lansat o rețea pentru schimbul de informații privind jurisprudența Convenției europene a drepturilor omului. Această inițiativă are scopul de a promova schimbul de informatii între Curtea Europeană și instanțele naționale superioare. Acest schimb de informații se va realiza cu precădere între departamentele de cercetare ale instanțelor superioare și jurisconsultul CEDO.

Conferintele Video Universul Juridic

Curtea de Casație franceză, reprezentată de președintele ei, Bertrand Louvel, și consilierul de stat Bernard Stirn, președintele Diviziei Judiciare, au fost primele instanțe care au aderat la rețea, într-o ceremonie la care au asistat numeroase personalități juridice.

Câteva instanțe superioare europene deja și-au anunțat intenția de a se alătura respectivei rețele în viitorul apropiat. Președintele Speilmann a declarat că aceasta formă nouă de cooperare între CEDO și instanțele superioare reflectă responsabilitatea comună de a implementa Convenția europeana a drepturilor omului și de asemenea ar ajuta la asigurarea faptului că deciziile transmise sunt în acord cu jurisprudența europeană.

Sursa informației este comunicatul de presă publicat de CEDO (http://hudoc.echr.coe.int/)

CEDO a lansat o rețea pentru schimbul de jurisprudență între instanțele naționale superioare was last modified: octombrie 12th, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter