Cea mai frumoasă finală din istoria fotbalului

19 dec. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 143

Fără îndoială, evenimentul acestui weekend a fost Cupa mondială la fotbal găzduită de Qatar. Duelul dintre Messi și Mbappe a oferit lumii întregi una dintre cele mai spectaculoase finale decise, în cele din urmă, la loviturile de departajare.

„Am avut parte de o finală nebună care a ajuns în minutele de prelungire, cu răsturnări de situație, cu un Mbappe care a reușit un hat-trick și mult spectacol! După toate acestea, campioana s-a decis la loviturile de departajare, iar Argentina a reușit să învingă Franța, Messi și compania ridicând mult așteptata Cupă Mondială. Se părea că Lionel Messi a reușit. După o revenire uluitoare a francezilor în repriza a doua – grație a două goluri în aproximativ 90 de secunde ale tânărului superstar Kylian Mbappé – Franța și Argentina au ajuns în prelungiri, iar mai apoi la penalty-uri, unde Argentina a reușit să învingă”, comentează România liberă.

„Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, intenționa să se adreseze lumii întregi înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, dar FIFA i-a respins solicitarea considerând că încalcă principiul neutralității politice”, relatează agenția spaniolă EFE, citată de Agerpres, scrie Libertatea.

„Mesajul pe care voia să-l transmită Zelenski la eveniment a fost difuzat duminică de Ministerul ucrainean de Externe, pe conturile sale de pe rețelele de socializare. (…) În mesajul său, liderul ucrainean a cerut ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina. (…) Zelenski și-ar fi dorit să transmită acest mesaj în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franța, într-un moment de audiență masivă în toată lumea, notează EFE”, mai scrie Libertatea.

Marele nostru campion, David Popovici, a câștigat medalia de argint în proba de 200 m liber, duminică, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) pentru seniori de la Melbourne (Australia).

„În finala probei de 200 m liber, Popovici a înotat fantastic pe culoarul al șaptelea și s-a clasat pe poziția a doua, una care îi aduce medalia de argint la această competiție din Australia. Calificat în ultimul act cu al șaselea timp, sportivul român în vârstă de 18 ani a oprit cronometrul la 1.40:79 min. Medalia de aur a fost câștigată de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:39.72 min. (nou record al competiției), în timp ce al treilea s-a clasat britanicul Tem Dean – 1:40.86 min”, relatează Cotidianul.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Un eveniment fără precedent a avut loc în acest weekend și la București,. Liderii Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei au semnat sâmbătă, la București, în prezența președintelui CE, Ursula von der Leyen, un acord privind construirea unui cablu electric pe sub Marea Neagră pentru a transporta în Europa energia verde azeră de la parcurile eoliene planificate în Marea Caspică.

„Având în vedere actualul context de securitate marcat de agresiunea militară împotriva Ucrainei, trebuie să cooperăm mai bine și să dăm dovadă de mai multă solidaritate pentru a atenua provocările comune”, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, scrie România liberă.

„De la începutul războiului Rusiei, am decis să întoarcem spatele combustibililor fosili ruși și să diversificăm. Ne-am gândit la parteneri energetici de încredere, precum cei de aici, din jurul mesei”, a declarat președintele CE, Ursula von der Leyen, mai arată România liberă.

“Ea (n.n. Ursula von der Leyen) a declarat că UE este pregătită să ofere sprijin financiar proiectului, care presupune un cablu de 1.100 km (685 mile) și 1.000 MW care să meargă din Azerbaidjan până în România, în așteptarea rezultatelor unui studiu de fezabilitate”, mai notează România liberă.

În timp ce bucureștenii tremură în locuințe din cauza avariilor la rețeaua de termoficare, CURS a realizat în perioada 6-16 decembrie 2022, un nou sondaj pe un eșantion reprezentativ de 817 persoane.

„Întrebați despre cele mai importante probleme din Capitală, bucureștenii au răspuns: 25% transportul, 13% încălzirea, 12% curățenia, 10% poluarea. Alte probleme semnalate de respondenți sunt: parcările, drumurile principale, colectarea gunoiului, ordinea publică și spațiile verzi”, scrie News.ro

Majoritatea locuitorilor Capitalei intervievați declară că orașul merge într-o direcție greșită și îl găsesc vinovat de această situație pe Nicușor Dan.

„Potrivit unui sondaj CURS realizat în decembrie, 71% dintre cei chestionați cred că municipiul București merge «într-o direcție mai degrabă greșită», iar 57% au o părere «proastă» despre activitatea primarului general. 3% dintre cei chestionați au o părere «foarte bună» despre activitatea lui Nicușor Dan, 23% o părere «bună» și 11% o părere «foarte proastă». În ceea ce privește activitatea primarilor de sector, 40% dintre cei care au participat la sondaj au o părere «proastă», în timp ce procentul celor care au o părere «bună» este de 37%”, mai arată News.ro.

În ce partid au încredere bucureștenii aflăm din aceelași sondaj CURS.

“La întrebarea «Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, cu cine ați vota?» s-au înregistrat următoarele răspunsuri: 31% PSD, 20% PNL, 16% AUR, 12% USR”, mai scrie News.ro

Seară liniștită!

 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
Cea mai frumoasă finală din istoria fotbalului was last modified: decembrie 19th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: