Cea mai bună decizie pentru ei va fi cea spre care îi va îndemna pasiunea

9 aug. 2016
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1468
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Domnule decan, felicitări. Încă o generație la Facultatea de Drept din București. Cu ce impresii acum, la acest moment important?

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Flavius A. Baias: Eu cred că trebuie să-i felicitați în primul rând pe dânșii. Pentru noi efectiv și evident este un moment emoționant, dar îl trăim în fiecare an. Așa că, din acest punct de vedere, n-aș putea să spun că avem – eu și colegii mei – impresii deosebite față de ceilalți ani. A fost o generație foarte bună, o generație de copii buni, educați, aplecați spre pregătirea pentru profesie și în ceea ce mă privește le urez succes la examenele care vor urma.

Universul Juridic: Urmează examenul de licență, după care fiecare se va îndrepta către o profesie liberală. Ce sfaturi le-ați da?

Flavius A. Baias: La asta mă refeream. Aveți dreptate, urmează examenul de licență, apoi, dorindu-le ca toți să promoveze acest examen, va urma susținerea lucrării de licență. În ceea ce privește celelalte examene, menționate și de dumneavoastră și de colegii mei în cursul ceremoniei – este vorba despre examenele de admitere în profesia de magistrat, de avocat, de notar, executor judecătoresc – mi-e greu să dau sfaturi. Eu cred că aici fiecare dintre ei va trebui să decidă, așa cum spuneau și profesorii Traian Briciu și Răzvan Dincă în intervențiile lor de azi-dimineață, potrivit pasiunii pe care o trăiesc. Cea mai bună decizie pentru ei va fi cea spre care îi va îndemna pasiunea.

Universul Juridic: Veți organiza curând și examenul de admitere. Cu ce așteptări se organizează acest examen?

Flavius A. Baias: Aș putea să spun că, așa cum studenții trăiesc cu emoție fiecare examen de admitere și apoi fiecare moment al absolvirii, și noi, profesorii de la facultatea de Drept, trăim alături de ei. Deci așteptăm cu emoție și examenul de admitere în acest an și cu speranța că numărul candidaților va fi cel puțin la fel de mare precum numărul candidaților din anii trecuți.

Universul Juridic: Sunteți unul din cei mai iubiți profesori din această facultate. Nu numai postura de decan vă recomandă, dar și calitățile dumneavoastră umane. Ce credeți că îi determină pe studenți să vorbească atât de frumos despre dumneavoastră?

Flavius A. Baias: Mi-e teamă, în primul rând, că exagerați puțin și nu mai trebuie să-mi câștigați bunăvoința pentru un interviu, pentru că-l dau deja. Recunosc că îmi face plăcere să aud asemenea cuvinte și cred că cei care pot să vă explice dacă sunt sau nu apreciat și de ce sunt obiectul unei asemenea aprecieri sunt studenții.

Universul Juridic: Vă mulțumesc tare mult.

Cea mai bună decizie pentru ei va fi cea spre care îi va îndemna pasiunea was last modified: august 8th, 2016 by Flavius A. Baias

Vă recomandăm: