Ce a fost…

18 ian. 2017
6 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 5 (6 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1162

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Vom ști adevărul despre anii 90. Dosarul „Mineriadei” continuă să aducă la Parchetul General nume importante ale politicii post-decembriste din România. După Ion Iliescu, ieri a fost chemat la Parchet, Petre Roman.

Mediafax scrie că: „Fostul premier al României, Petre Roman, a ajuns, marți dimineața, la sediul Parchetului General, unde a fost chemat de procurorii militari pentru a i se aduce la cunoștință actul de inculpare în dosarul Mineriadei”.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Un alt politician important a venit marți la Parchet în calitate de martor pentru a sprijini aflarea adevărului într-un alt dosar.

„Traian Băsescu a venit, marți, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul deschis ca urmare a informațiilor făcute publice de fostul deputat Sebastian Ghiță în mai multe înregistrări difuzate de postul deținut de acesta” – se arată într-o știre difuzată pe site-ul TVR.

Și, pentru că vorbim despre audieri, Agerpres scrie că Parlamentul va chema la audieri pe unii dintre membrii fostului guvern Cioloș.

„Comisiile de buget ale Parlamentului au decis să cheme la audieri, miercuri și joi, secretarii de stat din guvernul Cioloș de la Ministerele Fondurilor Europene și Finanțelor, dar și reprezentanți ai ANAF, pentru a răspunde la întrebările privitoare la rectificările bugetare pozitive de anul trecut”- scrie Agerpres.

O altă comisie din Parlament, cea de control a activității SRI, doreste să audieze SRI în legătură cu cazul fostului prim-adjunct al șefului SRI.

„Comisia parlamentară de control a activității SRI va audia conducerea Serviciului Român de Informații în ședința din 25 ianuarie în legătură cu cazul Florian Coldea și bugetul acestei instituții, a anunțat președintele comisiei, Adrian Țuțuianu” –notează DC News.

Audierile ar urma să aibă loc, deși ieri, după cum notează Agerpres, „Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție”, cerere care a ajuns la Președintele României.

Referitor la același subiect, HotNews scrie că: „Florin Coldea a demisionat, marți, din funcția de prim-adjunct al directorului SRI, deși comisia internă a constatat că acesta nu a încălcat legile și normele interne. Coldea s-a pus la dispozitia SRI”. 

Universul Juridic scrie despre reacția CSM la un raport referitor la justiția din România, mediatizat în cursul acestei luni: Inspecția Judiciară sesizată de CSM cu privire la raportul Henry Jackson Society”.

„Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, în data de 16 ianuarie 2017, la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, doamna judecător Mariana Ghena, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat [în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii] Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competențelor legale, pentru a stabili dacă și în ce măsură afirmațiile conținute în raportul intitulat „Fighting Corruption with Con Tricks: România’s Assault on the Rule of Law”, publicat în limba engleză de dl. David Clark, sub egida Henry Jackson Society, afirmații preluate de mai multe publicații din România, au adus atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”– puteți citi în articolul menționat din Universul Juridic.

Ultima știre vine din Rusia, acolo unde Vladimir Putin așteaptă investirea lui Trump.

„Rusia așteaptă instalarea administrației Trump la Casa Albă pentru a discuta despre armele nucleare, dar și despre scutul antirachetă, a declarat marți ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, relatează Reuters”, citată de HotNews.

Conferintele Video Universul Juridic

O lume întreagă așteaptă noile decizii ale lui Trump. Se deschide o nouă pagină de istorie la care vom fi martori.

Bună dimineața!

Ce a fost… was last modified: ianuarie 17th, 2017 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter