CDEP. Modificări fiscale, modificarea Legii insolvenței nr. 85/2014 și alte acte adoptate în ședința din 24 iunie

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 161

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.cdep.ro), Camera Deputaților a făcut publică lista de vot final din data de 24 iunie 2020.

Redăm, în continuare, o parte din actele normative adoptate:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

O.U.G. nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale: instituirea unor măsuri fiscale, prorogarea unor termene, acordarea unor facilități fiscale (măsuri cu privire la calculul și plata CASS, în cazul suspendării judecătorilor și procurorilor în temeiul Legii nr. 303/2004, reglementări privind înregistrarea în scopuri de TVA, acordarea unor bonificații în cazul impozitului pe venit si a contribuțiilor sociale obligatorii, reglementarea regimului fiscal aplicabil veniturilor din salarii reprezentând premii/stimulente acordate ca urmare a desfășurării activității în baza unui contract individual de muncă, acordarea unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri, prorogarea unor termene, anularea unor obligații accesorii pentru toate categoriile de debitori, în anumite condiții).

O.U.G. nr. 88/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative: eficientizarea mecanismelor de recuperare a creanțelor bugetare față de societățile aflate în insolvență; evitarea folosirii în mod abuziv a procedurilor insolvenței pentru a nu afecta mediul concurențial; eficientizarea procedurilor de insolvență și îmbunătățirea climatului de afaceri prin redresarea afacerilor viabile și recuperarea mai rapidă a creanțelor.

Completarea alin. (8) al art. 270 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare: crearea cadrului propice organizării de rețele de plasare a alimentelor între donatori și beneficiari și de valorificare a produselor agroalimentare improprii consumului uman.

Completarea art. 5 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri: modificarea și completarea Decretului-Lege nr. 118/1990 (reparații juste, cuvenite pentru suferințele îndurate de victimele regimului comunist aflate în viață, care datorită persecuțiilor politice, vădit nedrepte, au fost grav discriminate social și profesional; se are în vedere ca și urmașii celor care au fost victime dovedite ale regimului comunist să beneficieze de reparațiile acordate prin Decretul-Lege nr. 118/1990).

Modificarea Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia: creșterea gradului de informare și conștientizare a populației cu privire la pericolul pe care îl reprezintă această plantă pentru sănătate, în scopul îmbunătățirii soluțiilor legislative actuale.

Pentru mai multe detalii privind lista de vot final, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 

CDEP. Modificări fiscale, modificarea Legii insolvenței nr. 85/2014 și alte acte adoptate în ședința din 24 iunie was last modified: iunie 25th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter