[UPDATE: Acte adoptate] CDEP. Legea privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă, C. administrativ și alte acte normative

30 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 756

UPDATE: Acte adoptate

Potrivit site-ului oficial (www.cdep.ro), Camera Deputaților a făcut publică lista de vot final din data de 29 aprilie 2020.

Redăm, în continuare, actele normative adoptate:

Legea privind aplicarea unor facilitați de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgență:  intervențiile legislative sunt argumentate prin faptul că „este firesc și echitabil ca operatorii economici a căror activitate a fost restrânsă sau întreruptă prin aplicarea actelor autorităților publice aferente stării de urgență să nu achite contravaloarea unei folosințe de care nu beneficiază. În același timp, locatorii trebuie exonerați de plata contribuțiilor la bugetul de stat și bugetele locale aferente chiriilor pentru care s-a acordat scutire locatarilor. Măsurile ar urma să se aplice contractelor de închiriere și chiriilor începând cu luna martie 2020 și până la sfârșitul următoare lunii în care starea de urgență încetează.”

Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite: reexaminată ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.7 31 din 6 noiembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 59 din 29 ianuarie 2020.

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: completarea anexei nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 (corelarea unor funcții cu prevederile Legii nr. 229/2016 pentru organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum și pentru înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului fizioterapeuților din România, precum și majorarea coeficienților de salarizare pentru specialiștii care dețin un titlu oficial de calificare în fizioterapie).

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: completarea alin. (3) al art. 135 din Legea nr. 95/2006 (crearea cadrului legal care să permită medicilor specialiști să desfășoare caravane în zonele rurale cu acoperire deficitară a serviciilor medicale, în clădiri deținute de instituții publice, cu notificarea direcției de sănătate publică a județului, în clădiri care posedă autorizație sanitară de funcționare sau în corturi medicale special amenajate).

Legea privind respingerea O.U.G. nr. 88/2019 pentru modificarea O.U.G. nr. 32/2015 privind înființarea gărzilor forestiere: modificare în vederea creării unei organizări eficiente a gărzilor forestiere.

Legea pentru aprobarea O.G. nr. 2/2020 privind aprobarea aderării Secretariatului General al Guvernului la Rețeaua europeană de dezvoltare durabilă (ESDN) și aprobarea plății cotizației anuale de participare a Secretariatului General al Guvernului, precum și completarea O.G. nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte.

Pentru mai multe detalii privind lista de vot final, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 


Potrivit informațiilor afișate pe site-ul oficial (www.cdep.ro), s-a făcut publică ordinea de zi pentru ședința Camerei Deputaților din 29 aprilie 2020. În cadrul acesteia se află o serie de proiecte de acte normative care urmează să fie supuse votului Camerei Deputaților.

Vă prezentăm, în continuare, lista privind principalele acte propuse spre modificare:

– Legea privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgență;

– Codul administrativ;

– O.U.G. nr. 32/2020 privind modificarea și completarea O.U.G. nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecție socială;

– Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

Videoconferința regională de insolvență Buzău

– Completarea art. 135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății;

– O.U.G. nr. 41/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Pentru a vizualiza lista completă a proiectelor, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

[UPDATE: Acte adoptate] CDEP. Legea privind aplicarea unor scutiri de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgență, C. administrativ și alte acte normative was last modified: aprilie 30th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter