CDEP. Iniţiativa de revizuire a Constituţiei („Fără penali în funcții publice”) și alte acte adoptate în ședința din 14 iulie

14 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 208

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.cdep.ro), Camera Deputaților a făcut publică lista de vot final din data de 14 iulie 2020.

Redăm, în continuare, o parte din actele normative adoptate:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Propunerea legislativă privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției României: adoptată cu 295 de voturi „pentru” și o singură abținere.

Modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice: extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare în localitățile Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa și Uricani, precum și pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Modificarea și completarea O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, precum și pentru completarea art. 6 din Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați: instituirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea hărțuirii morale la locul de muncă.

Modificarea art. 6 alin. (4) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate: renunțarea la sintagma „în fața autorităților române și străine”.

Aprobarea O.U.G. nr. 86/2020 privind modificarea și completarea O.U.G. nr. 63/2020 pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19: eliminarea impedimentelor constatate până în prezent pentru ca entitățile media să poată depune în termen și complet toate documentele necesare pentru a fi declarate eligibile la încheierea contractelor de prestări servicii prin raportare la cerințele O.U.G. nr. 63/2020, stabilirea derulării contractelor de prestări servicii pe o perioadă de 120 de zile de la încheierii acestora, dar nu mai târziu de 31 octombrie 2020.

Modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români: adoptarea unor măsuri în sensul simplificării și debirocratizării procedurilor administrative din acest domeniu.

Legea privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice cu începere de la 2 iunie 1992 și care au fost condamnate în 9 decembrie 1993 de o instanță de judecată nerecunoscută din regiunea transnistreană a Republicii Moldova: acordarea unor drepturi prevăzute de Decretul-Lege nr. 118/1990, republicat, și persoanelor care au fost persecutate din motive politice cu începere de la 2 iunie 1992 și care au fost condamnate în 9 decembrie 1993 de o instanță de judecată nerecunoscută din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Pentru mai multe detalii privind lista de vot final, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

CDEP. Inițiativa de revizuire a Constituției („Fără penali în funcții publice”) și alte acte adoptate în ședința din 14 iulie was last modified: iulie 14th, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter