CCR. Ședința de plen din 18 martie 2020 (obiecții de neconstituționalitate: Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limite de vârstă și alte acte normative)

17 mart. 2020
2.019 views

Curtea Constituțională a României a făcut publică ordinea de zi a ședinței de plen din 18 martie 2020, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial www.ccr.ro. 

Pe ordinea de zi sunt înscrise obiecții de neconstituționalitate cu privire la următoarele acte normative:

– Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limite de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție și obiecție formulată de Avocatul Poporului;

– Hotărârea Camerei Deputaților nr. 1/2020 pentru alegerea vicepreședinților, secretarilorși chestorilor Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal;

– Legea privind măsurile de protecție a personalului didactic, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției, sesizare formulată de senatori aparținând Grupurilor parlamentare ale Uniunii Salvați România și Partidului Național Liberal și obiecție formulată de Avocatul Poporului.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 

🔔Vezi și CCR. Ședința din 17 martie 2020 (obiecții de neconstituționalitate: C. pr. civ., C. pr. pen., O.U.G. nr. 2/2001 și alte acte normative)

CCR. Ședința de plen din 18 martie 2020 (obiecții de neconstituționalitate: Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limite de vârstă și alte acte normative) was last modified: martie 17th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.