CCR. Măsuri privind desfășurarea activității, pe durata stării de alertă

15 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 395

Curtea Constituțională a României (www.ccr.ro) a publicat un comunicat privind măsurile aplicabile pentru buna desfășurare a activității jurisdicționale a Curții, pe durata stării de alertă, instituită prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2.

Redăm, în continuare, o parte dintre măsurile adoptate:

„1. Accesul persoanelor în sediul Curții Constituționale se va realiza astfel încât să fie respectate măsurile de prevenire și control a infecțiilor, aplicabile pe timpul stării de alertă, prevăzute la pct.1, pct.2 lit.a), lit.b) și lit.c) și pct.3 din anexa Hotărârii nr.24/14.05.2020 a CNSU.

2. Pe durata în care se află în sediul Curții Constituționale, personalul de serviciu, procurorii, justițiabilii, avocații, consilierii juridici, publicul care asistă la ședințele publice, precum și alte persoane (curieri ai unor instituții, furnizori, invitați, vizitatori, etc.) poartă echipament de protecție individuală, respectiv măști și mănuși.

3. Președintele Curții Constituționale sau secretarul general al Curții Constituționale pot dispune înlăturarea din sediul Curții Constituționale a persoanelor care nu respectă, în mod nejustificat, măsurile prevăzute la pct.1 și 2.

4. Intrarea și ieșirea în/din sediul Curții Constituționale/sala de ședințe publice se vor realiza pe un traseu individualizat și cu respectarea regulilor de distanțare socială etc.”

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Neconstituționalitate (M. Of. nr. 387/13.05.2020): Art. 28 din O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență și O.U.G. nr. 34/2020 sunt neconstituționale

CCR. Măsuri privind desfășurarea activității, pe durata stării de alertă was last modified: mai 15th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.