CCIR. Raportul Comisiei Europene privind impactul pandemiei de Covid-19

30 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 299
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (ccir.ro), Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a publicat un comunicat referitor la raportul întocmit, în contextul crizei epidemiologice actuale, de către Directoratul General pentru Comerț al Comisiei Europene cu privire la impactul COVID-19 asupra comerțului Uniunii Europene.

Din cauza propagării cu rapiditate a virusului, autoritățile din diverse țări au fost obligate să ia măsuri precum închiderea temporară a afacerilor, restricționarea călătoriilor și a circulației oamenilor, iar consecințele acestor măsuri vor fi resimțite la nivelul producției economice, a cheltuielilor de uz casnic, a investițiilor, precum și la nivelul comerțului internațional; acest aspect conducând la elaborarea unei analize economice.

Campanie Craciun UJmag 2020

Astfel, conform analizei echipei de economiști șefi ai Directoratului General pentru Comerț, au fost făcute următoarele estimări pentru anul 2020:

– Comerțul global se va reduce cu 9,7%;

– Exporturilor de bunuri și servicii în afara spațiului comunitar vor fi reducese de 9,2%;

– Importurilor din afara Uniunii vor scădea cu 8,8%.

Mai exact, exporturilor vor fi reduse aproximativ 285 miliarde euro, iar importurile de bunuri și servicii din afara Uniunii cu 240 miliarde euro.

Totodată, cel mai puțin afectate decât sectoarele de producție sunt exporturile sectoarelor primare și comerțul cu servicii, iar echipamentele de transport și utilajele electrice se dovedesc a fi cele mai puternic afectate.

Nu în ultimul rând, raportul integral al Comisiei Europene privind impactul pandemiei de Covid-19, poate fi consultat aici.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și CCIR. Anunț privind activitatea Curții de Arbitraj în perioada stării de urgență

CCIR. Raportul Comisiei Europene privind impactul pandemiei de Covid-19 was last modified: aprilie 30th, 2020 by Universul Juridic
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter