Conferință CCIB. Conferință „Excelenţă în Medicină şi Farmacie”

2392       0

CCIB. Conferință „Excelenţă în Medicină şi Farmacie” 📅 31 octombrie 2018 București CCIB. Conferință „Excelenţă în Medicină şi Farmacie”

Data 31 octombrie 2018
Locația Aula Carol I, Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, Bucureşti

Miercuri, 31 octombrie 2018, Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează Conferința „Excelență în Medicină și Farmacie”, Ediția a II-a.

Parteneri:

INDCMM „Cantacuzino”

Antibiotice Iași

Fundația „Dr. Victor Babeș”

Rombiomedica

UNIFARM

High-Tech Systems & Software

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației

Ropharma

Spitalul Sf. Constantin Brașov

     

 Prezentare:

Piața serviciilor medicale private este unul dintre cele mai dinamice sectoare de business din România, după ce a avansat, în 2017, cu 12% față de anul anterior, conform unei analize realizate un comparator de servicii medicale din România.

În prezent, valoarea acestui segment de servicii este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, cu o creștere medie anuală de 9,5% produsă în perioada 2011-2016. Primele cinci lanțuri private din România au realizat, anul trecut, o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 400 de milioane de euro.

Este recunoscut faptul că foarte mulți turiști străini vin în țara noastră pentru serviciile stomatogice premium. În ultimii ani a crescut numărul românilor și străinilor care apelează la serviciile clinicilor private din următoarele specialități: oftalmologie, cardiologie, oncologie, geriatrie, oncologie, ortopedie, radiologie și imagistică medicală, recuperare medicală, etc.

În același timp, s-au realizat o serie de investiții și reforme în sistemul de stat, care au contribuit la creșterea calității actului medical.

9 din 10 unități medicale care au capacitatea de a asigura prevenirea afecțiunilor sunt private. O analiză a evoluției mediului privat arată că segmentul medical – clinici, cabinete, centre de imagistică – care oferă consultații, analize și ecografii specifice controlului de rutină, indică o creștere de cinci ori în ultimii 10 ani. Astfel, ponderea unităților medicale private cu potențial de prevenire a afecțiunilor a ajuns la 87%, de la 60% cât era în anul 2006.

Potrivit World Life Expectancy, cele mai frecvente cauze ale mortalității, în România, sunt: afecțiunile cardiace, atacul cerebral, cancerul de plămâni (locul 15 în lume), afecțiuni ale ficatului, gripa și pneumonia, hipertensiunea arterială și cancerul mamar. Cele din sfera cardiovasculară au o pondere de aproape 60%. Prin urmare, prevenirea și politicile susținute în acest sens se impun. Lipsa lor face ca România să coboare constant în topul speranței de viață, chiar dacă aceasta crește. În anul 1960, eram pe locul 38 în lume, cu 65,5 ani, pentru ca în 2017 să coborâm pe 90, cu 75 de ani. Pe primul loc este Hong Kong, cu 84,4 ani.

În ceea ce privește factorii de risc, a căror pondere ar putea să scadă prin informare constantă și campanii de prevenire eficiente, la scară națională, valorile cele mai ridicate revin consumului de alcool și de tutun. Suntem pe locul 10 în lume la consumul de alcool, iar cele mai multe studii din domeniu indică faptul că o treime din populație fumează.

Ponderea personalului medical din sistem oglindește această realitate. În ceea ce privește medicii, 4 din 10 lucrează în mediul privat, incluzând aici medicii de familie, dar nu stomatologii. 33,4% din personalul mediu activează în mediul privat, de la 12,35 %, în anul 2005. Totuși, există anumite tipuri de unități medicale în care statul domină în continuare mediul privat, de exemplu spitalele (65% sunt proprietate publică), ori segmentele cu activitate specifică, cum ar fi centrele de transfuzie, preventoriile, sanatoriile TBC și cabinetele medicale din instituțiile de învățământ.

Conferința EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ ȘI FARMACIE își propune să prezinte opiniei publice și profesioniștilor din sistem exemple de succes în medicina de stat și în cea privată, în sectorul farmaceutic și în cel al medicinei dentare.

 

Teme de dezbatere:

„Investiții în sistemul privat de sănătate”

„Management performant în spitalele publice”

„Ce obiective are noua Lege a Sănătății”

„Cercetare și inovare în principalele specializări medicale: cardiologie, oncologie, neurologie, pneumologie, endocrinologie”

„Cercetare și inovare în principalele specializări ale medicinei dentare”

„Cercetare și inovare în domeniul farmaceutic”

„Dezvoltarea unui sistem informatic integrat în sistemul de sănătate publică”

„Fonduri europene pentru construcția, reabilitarea și modernizarea unităților sanitare”

„Viitorul școlii românești de medicină și farmacie”

„Reformarea sistemului public de asigurare”

„Asigurări private de sănătate”

„Condițiile de muncă și de plată ale medicilor din România”

„Liberalizarea profesiei medicale”

„Programele Naționale de Sănătate”

„Rolul și locul sistemului privat de sănătate în sistemul medical”

„Pachetul minimal de servicii medicale în asistența medicală primară

„Importanța prevenției și educației în sănătate”

„Măsuri privind creșterea gradului de satisfacție a asiguraților față de calitatea serviciilor”

„Evoluția sistemului de coplată”

„Finanțarea sistemului de sănătate (buget, fonduri  europene, PPP-uri, sistemul bancar, leasing, etc.)”

„Tehnologii și echipamente moderne în sistemul medical”

„Securitatea IT în sistemul medical românesc”

 

Vorbitori confirmați:

Sesiunea I

– Prof. dr.  Mircea Cinteză, Colegiul Medicilor din România – „Tehnologii medicale de vârf și celeritatea aducerii lor în România”

– Mădălina Ciulley, Sales & Marketing Department, Tarus Media

Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială – „Sistemul sanitar din România, provocări și oportunități”

– Dr. Alexandru Velicu, Președinte, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – „ANMDM- unitate strategică la nivel național, cu 3 arii de competență”

 – Adrian Ionel, Director General, C.N. Unifarm S.A – „Management performant”

– Marian Pană, Director Comunicare și Imagine, Colegiul Farmaciștilor din România – „Întâmplări din viitor”

 

Sesiunea a II-a

– Dr. Mihaela Moșneguțu, Director Medical, Antibiotice SA – „Compania Antibiotice, dezvoltare strategică pe piața internațională”

– Prof.  Mircea Ioan Popa, Director Adjunct, INDCMM „Cantacuzino”

– Dan Ene, Director Resurse Umane, Ropharma: „Ropharma – Cu drag de oameni”

– Dr. Bogdan Moldovan, șeful secției de chirurgie, Spitalul Sfântul Constantin Brașov

– Dr. Gabriel Socol, Șef  Secția Laseri, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – „Tehnologii cu laseri, plasmă si radiații dedicate tratamentelor medicale avansate”

– Horia Radu, Head of Medical Division, HTSS  – „Creșterea calității tratamentului medical prin inovație”

 

Sesiunea a III-a

– Eduard Dobre, Director Executiv, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – „Rolul și locul sistemului privat de sănătate în sistemul medical”

– Av. Laura Scutaru, Managing Associate, Pavel, Mărgărit și Asociații – „Educație juridică în sistemul medical”

Ioan Antofie, Președinte, Asociația Națională a Farmaciștilor de Spital din România

 

Moderator: Mădălina Ciulley, Sales & Marketing Department, Tarus Media

 

Agendă:

09.00-09.30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09.30-11.30: Sesiunea I

11.30-12.00: Business networking coffee break

12.00-14.00: Sesiunea a II-a

14.00-15.00: Business lunch &  networking

15.00-17.00: Sesiunea a III-a

 

Audiența:

Manageri de spitale de stat; Manageri de spitale private; Companii care asigură echipamente, produse și soluții IT&C, spitalelor, clinicilor dentare și medicilor de familie; Medici, farmaciști, stomatologi, asistenți medicali, asistenți farmaciști; Autorități locale și central; Asociații patronale și profesionale; Societăți medicale; Societăți de asigurare; Mass-media.

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Pentru mai multe detalii – tel. 0734.303.103 sau e-mail conferintele@universuljuridic.ro.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

CCIB. Conferință „Excelență în Medicină și Farmacie” was last modified: noiembrie 1st, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: