Cartonaşul roşu

11 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 344

Cartonaşul roşu

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pensiile speciale intră în discuția guvernului. Ele ar urma să fie incluse într-un pachet de măsuri privind modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, care va fi discutat în prealabil în Guvern și Coaliție.

„Partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanțelor Publice o va propune într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie. (…) Eu văd oarecum corelată, ca și moment, discuția pe acest pachet de măsuri cu partea de rectificare bugetară, pentru a ști foarte clar care dintre aceste măsuri vor fi acceptate la nivel de Coaliție și pentru care trebuie să reglementăm în acest sens și al căror impact va fi luat luat în calcul pentru ce a rămas din an și pentru anii care urmează. Adică unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discuție pe întregul pachet de măsuri”, a explicat ministrul Teodorovici la România TV, scrie Agerpres.

„Întrebat dacă se va introduce o impozitare progresivă a pensiilor de peste 10.000 de lei, ministrul Finanțelor a răspuns că sunt mai multe scenarii ce vor fi propuse spre discuție”,
mai notează Agerpres.

Monitor Dosare

În Previziunile economice de vară, publicate miercuri, Comisia Europeană a revizuit în creștere la 4% estimările privind creșterea economiei românești în acest an, în condițiile în care, în luna mai, Executivul comunitar indica un avans al Produsului Intern Brut de 3,3%.

„Rata inflației în România ar urma să se situeze la 4,2% anul acesta și la 3,7% anul viitor, după ce în mai Comisia Europeană estimase o rată a inflației de 3,6% în 2019 și la 3% în 2020. «După o creștere de 4,1% în 2018, economia României a accelerat în primul trimestru din 2019 la 5,1% în ritm anual (1,3% în ritm trimestrial). Principalul motor a rămas consumul privat, înregistrând un avans anual de 7%, datorită unei creșteri de două cifre a salariilor. Investițiile au urcat, în special datorită redresării din sectorul construcțiilor, impulsionat de recentele măsuri de stimulare fiscală. Creșterea exporturilor, în constrast, s-a atenuat la 3,2% în ritm anual, în timp ce importurile au urcat cu 9,3%», se arată în raportul CE”, notează Agerpres.

Raportul GRECO este comentat în presa de azi și de președintele CSM, judecătorul Lia Savonea.

„Pe fondul amplificării dezbaterilor publice și multiplicării mesajelor, inclusiv imperative, lansate după publicarea Raportului GRECO, referitoare la instituții din cadrul Autorității Judecătorești, în calitate de Președinte al Consiliului Superior al Magistraturii înțeleg să fac un apel la o abordare echilibrată, calmă și obiectivă a situației, cu argumente legale și de natură tehnică. Organizarea judiciară și buna funcționare a sistemului de justiție implică, cu necesitate, o analiză complexă în cadrul instituțional bine determinat de lege, abstras de orice context cu potențial politic și de orice interpretare trunchiată ori neadevărată a realității”, subliniază pre;edintele CSM, Lia Savonea, printr-un comunicat de presă, scrie Mediafax.

Președintele CSM reiterează nevoia unei dezbateri „și nu doar de suprafață”, iar „Consiliul (…) va analiza prezentul raport GRECO sub toate aspectele, inclusiv al celor ce conțin erori factuale evidente”.

„O astfel de analiză se impune cu atât mai mult cu cât pe masa Consiliului se află în așteptare pentru a fi dezbătute și alte lucrări aflate în conexiune cu dezideratul asigurării unei justiții care trebuie să funcționeze la standarde europene. Fără a ne îndepărta de la valorile, principiile și de la obligațiile ce ne revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene, consider că, în egală măsură, realitățile din justiția noastră relevate în ultima vreme nu pot fi nici acestea ignorate ori bagatelizate”, mai arată președintele Savonea, scrie Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la GRECO, odată cu publicarea rapoartelor privind justiția.

„Președintele a cerut Guvernului să inițieze cu celeritate un proiect de lege cu măsuri necesare pentru așezarea legislației potrivit coordonatelor statului de drept,iar acestui demers să i se ralieze în mod obligatoriu și CSM. PSD a anunțat, miercuri, că nu va mai iniția nicio modificare a legilor justiției până când magistrații nu vor ajunge la un consens unanim. Social-democrații afirmă că Raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, deci nu are nicio legătură cu referendumul din 26 mai. În ceea ce privește modificarea Constituției, social-democrații susțin că trebuie să aibă loc cât mai curând, termenul propus de președinte – la alegerile prezidențiale – fiind prea îndepărtat”, relatează News.ro.

Seară frumoasă!

Cartonașul roșu was last modified: iulie 11th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter