Când vor sosi voucherele de vacanță?

3 aug. 2017
Vizualizari: 975

Pentru că este vară și temperaturile caniculare ne îndeamnă la vacanță, deschidem Revista din această seară cu răspunsul la o întrebare care stă pe buzele tuturor bugetarilor: Când vom primi voucherele de vacanță? Răspunsul îl dă ministrul turismului, Mircea Dobre.

„Instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat pot acorda vouchere de vacanță în 2017, dacă le vor avea cuprinse în buget la rectificarea din septembrie, iar cine nu poate cuprinde în bugete sumele necesare pentru aceste tichete, automat le vor acorda în 2018”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Mircea Dobre, ministrul turismului.

„Cei care vor avea buget să acorde în acest an aceste vouchere de vacanță, foarte bine. Cine nu, în bugetul pe 2018, trebuie să le prindă în buget automat. Noi am spus că în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, vom acorda acest vouchere de 1.450 de lei. Sunt unele instituții publice centrale, locale sau companii de stat care le vor oferi și le vor acorda în acest an și sunt alte instituții centrale, locale și companii de stat care le vor acorda la anul. Nu înțeleg care este supărarea, până la urmă. Aceste vouchere se vor acorda. E adevărat că nu se pot acorda toate o dată, de către toate instituțiile în același timp. Fiecare are prioritățile lui… Deci, după rectificarea din luna septembrie, voucherele de vacanță pot fi acordate angajaților. Aici vorbim despre turism, în general, nu de sezonalitate, doar de turism de vară, doar de iarnă, de toamnă sau de doar de primăvară”, a explicat Dobre, mai scrie Agerpres.

Un alt subiect fierbinte, pensile militarilor, este azi pe fluxul de știri al News.ro.

„Proiectul de O.U.G. privind pensiile militare de stat va fi discutat la ora 15:00 de reprezentanții sindicatelor cu oficialii Ministerului Muncii, el prevăzând că pensia nu va mai putea depăși media soldelor sau salariilor primite în anii de activitate, în baza cărora s-a calculat venitul. Proiectul limitează și indexarea pensiilor speciale cu rata medie anuală a inflației, fără alte sporuri, dispoziție care se va aplica și pensionarilor din aviație, personalului auxiliar din instanțe și parchete, funcționarilor parlamentari, diplomaților și parlamentarilor”, anunțau dimineață jurnaliștii de la News.ro.

Un alt proiect legislativ vizează înăsprirea pedepselor pentru ultraj și ultraj judiciar, precum și pentru omorul calificat.

„Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a transmis, joi, ministrului justiției, Tudorel Toader, propuneri de modificare a Codului Penal, prin care dorește înăsprirea pedepselor pentru ultraj și ultraj judiciar, precum și pentru omorul calificat. Astfel, faptele de ultraj comise împotriva unui polițist, jandarm sau militar ar putea fi pedepsite cu închisoarea și nu cu amendă, la fel și în cazul ultrajului judiciar împotriva unui judecător sau procuror, iar uciderea unui polițist, jandarm, judecător, procuror sau militar ar putea fi pedepsită cu închisoarea pe viață”, scrie News.ro.

Agerpres mai notează că, potrivit noului proiect, „Tulburarea ordinii și liniștii publice ar putea fi pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal, transmisă joi de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) către Ministerul Justiției”.

Presa revine azi asupra cazului arhivei SIPA.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că peste 3.000 de pagini din dosarele SIPA au fost copiate la xerox în sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), unde este ținută sub pază arhiva, el anunțând că a sesizat Parchetul”, scrie News.ro.

„La ANP există xeroxul cu care au fost copiate cele peste 3,000 de pagini și care este sigilat. La ANP există condicile privind vizitatorii în arhivă. Am solicitat aceleași informații și de la oficiul care eliberează certificatele ORNISS. Le-am primit și acolo îmi spune cine avea și cine nu. Acele informații se referă la diverși, foști angajați sau neangajați ai Ministerului Justiției care astăzi se află în alte demnități sau în Ministerul Justiției, dar care se află la adăpostul prezumției de nevinovăție”, a afirmat ministrul Tudorel Toader, mai arată News.ro.

Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a micșorat acestuia pedeapsa de la 9 ani, cât primise initial la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare, decizia fiind definitivă.

Agerpres scrie azi: „Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire națională de Poliția Română miercuri după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul Băneasa”.

„Latura civilă a procesului a rămas nesoluționată, fiind disjunsă într-un alt dosar care se află pe rolul Curții de Apel București, instanță de fond”, mai scrie Agerpres.

Ultima știre din Revistă completează panoplia minunilor din România.

„Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat miercuri, la Antena 3, că unitățile bancare, în proporție de 70%, nu plătesc impozit pe profit. „Băncile, în proporție de 70%, nu plătesc impozit pe profit. Anul trecut, din 46 de unități bancare, 31 au declarat pierderi însumând 9,8 miliarde de lei. În ultimii cinci ani, doar 15 bănci au plătit impozit pe profit și am inclus aici și băncile care au plătit doar într-un singur an din cei cinci. Suma astfel colectată a fost de 1,7 miliarde de lei”, a precizat Ionuț Mișa, notează News.ro.

„Președintele Comisiei economice, senatorul PNL, Daniel Zamfir, i-a transmis o scrisoare ministrului de finanțe, Ionuț Mișa, în care îi solicită să transmită comisiei, de preferabil până la data de 10 august 2017, lista celor 31 de unități bancare care operează pe teritoriul României și care nu au plătit în ultimii cinci ani impozit pe profit, așa cum afirma ministrul”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Când vor sosi voucherele de vacanță? was last modified: august 3rd, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: