[UPDATE: Noul președinte] Camera Deputaţilor şi Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi

11 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 450

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 octombrie 2017: A fost ales noul președinte al Curții de Conturi

În data de 11 octombrie 2017, Plenul reunit al Parlamentului l-a numit, pe domnul Mihai Busuioc în funcția de președinte al Curții de Conturi pentru un mandat de nouă ani – anunță Agerpres.

Inteligența artificială în materie penală

Mihai Busuioc a fost numit în funcția de președinte al Curții de conturi cu 275 de voturi „pentru” și 95 „împotrivă” – informează News.ro.

Totodată, domnul Dan Lucian Vlădescu a fost votat în funcția de președinte al Autorității de Audit cu voturi 268 „pentru”, 102 voturi „împotrivă” – menționează Mediafax

Pentru poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 voturi „pentru” și 100 „împotriva”, pentru un rest de mandat, iar pe aceeași poziție în cadrul Autorității de Audit, Florin Tunaru, 267 voturi „pentru” și 103 de voturi „împotrivă”.

De asemenea, plenul l-a mai validat în funcția de consilier de conturi pe domnul Aurel Dumitru – 267 voturi „pentru” și 103 de voturi „împotriva” – notează HotNews. 

Pentru numirea a încă doi consilieri de conturi urmează  fie declanșată o nouă procedură de numire, arată Agerpres.


Camera Deputaților și Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi

Plenul Camerei Deputaților și Senatului se reunește, în data de 11 octombrie 2017, la ora 13:00 pentru a desemna noua conducere a Curții de Conturi.

Pentru președinția Curții a primit în data de 10 octombrie 2017 avizul favorabil al comisiilor de buget-finanțe, domnul Mihai Busuioc, actualul secretar general al Guvernului – anunță Mediafax.

Domnul Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului și fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării. – menționează Adevărul. Ulterior, în aprilie, Busuioc a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de către statul român, prin Ministerul Energiei – potrivit Digi24.

La audieri, domnul Mihai Busuioc a declarat că, în opinia sa, în cadrul Curții de Conturi ar trebui înființată o direcție cu rol de îndrumare a autorităților publice – conform Agerpres.

În acest sens, domnul Busuioc a obținut 18 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” și o singura abținere – precizează HotNews.

De asemenea, au mai primit aviz pozitiv domnul Nicu Marcu, pentru funcția de vicepreședinte și Aurel Dumitru, pentru consilier de conturi, iar pentru funcția de președinte al Autorității de Audit a fost avizat pozitiv domnul Lucian Dan Vlădescu, în timp ce domnul Florin Tunaru a primit aviz pozitiv pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit – arată și News.ro.

[UPDATE: Noul președinte] Camera Deputaților și Senat. Numire în funcția de președinte al Curții de Conturi was last modified: octombrie 11th, 2017 by Universul Juridic
Original Black Friday pe UJmag.ro!
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter