Bugetul pentru anul 2017 a fost adoptat cu 208 voturi pentru şi 105 împotrivă

8 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 481

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bugetul pentru anul 2017 a fost adoptat în data de 7 februarie 2017, după votul dat în ședința de plen a celor două Camere ale Parlamentului, raportul de voturi fiind de 208 voturi pentru și 105 împotrivă. Alături de buget, a fost votată și legea asigurărilor sociale, cu 208 voturi pentru și 107 împotrivă.

Bugetul pentru anul 2017 asigură finanțarea măsurilor asumate în Programul de Guvernare privind majorarea pensiilor, salariilor din sistemul public și a altor beneficii sociale și susținerea politicilor de stimulare economică.

De asemenea, bugetul este construit cu încadrarea în limita de deficit bugetar de 3% din PIB și asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii internaționali privind alocarea a 2% din PIB bugetului MApN. Suma de 16,3 miliarde lei, prevăzută pentru MApN, provine din alocări bugetare și venituri proprii și reprezintă o creștere cu 52% față de anul precedent. Guvernul asigură astfel premiza dotării forțelor armate cu echipamente de luptă moderne și interoperabile, în vederea îndeplinirii misiunilor stabilite și a angajamentelor asumate față de NATO, UE și partenerii strategici.Suma alocată investițiilor în bugetul pentru 2017 este de 39,4 miliarde lei, reprezentând 4,84% din PIB, cu 10 miliarde lei mai mult decât anul trecut.

La finalul sesiunii de vot, premierul Sorin Grindeanu a susținut că că acest proiect de buget este menit să dea un semnal de stabilitate investitorilor, având în vedere că pentru investiții a fost alocat un plus de 10 milioane de lei, dar și că ar fi vrut ca acesta să fie adoptat mai devreme, potrivit Mediafax.

Sinteza alocărilor de la bugetul de stat pe domeniile principale și pe fiecare minister, inclusiv veniturile proprii, precum și principalele obiective finanțate poate fi consultată pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

Bugetul pentru anul 2017 a fost adoptat cu 208 voturi pentru și 105 împotrivă was last modified: februarie 8th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter