Brexit. Instrumentele aplicabile în relație cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord începând cu data de 1 aprilie 2019

7 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 126

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă de pe site-ul oficial al Baroului București, au fost publicate instrumentele aplicabile în relație cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord începând cu data de 1 aprilie 2019. Aceste instrumente se află sub rezerva actualizărilor care vor fi comunicate de Ministerul Justiției în intervalul 29 – 31 martie 2019.

Astfel, Comisia Europeană a emis avizul conform căruia Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord urmează să se retragă din Uniunea Europeană, în data de 29 martie 2019. 

Trebuie amintit că la 29 martie 2017, Regatul Unit a notificat intenția sa de a se retrage din Uniune în temeiul art. 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană. Aceasta înseamnă că, începând cu 30 martie 2019, Regatul Unit va fi o țară terță. Totuși, în prezent, Acordul de Retragere nu a fost aprobat de Parlamentul britanic.

Cu toate acestea, conform mesajului emis de Ministerul Justiției cu ocazia întâlnirii Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială, până la terminarea perioadei de tranziție (31.12.2020) se vor aplica în relația cu UK instrumentele din documentul de mai jos (e necesar un refresh la pagina web, dacă nu apare de la prima accesare):

 

Sub rezerva perioadei de tranziție prevăzute în proiectul de acord de retragere, Regatului Unit nu i se mai aplică, de la data retragerii, normele UE în domeniul justiției civile și al dreptului internațional privat.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați următorul link: Avizul Comisiei Europene către părțile interesate.

Totodată, Comisia Europeană pune la dispoziție o serie de instrumente de informare privind sistemul judiciar național prin intermediul portalului e-justiție. Astfel, de la data retragerii, portalul e-justiție nu va mai publica informații, formulare dinamice și fise informative referitoare la Regatul Unit.

Sursa informației

 

Brexit. Instrumentele aplicabile în relație cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord începând cu data de 1 aprilie 2019 was last modified: martie 7th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter