bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat firma de investiții cu capital privat Omnia Capital în legătură cu investiția în Cargo Buddy

9 iul. 2024
Vizualizari: 43

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat firma de investiții de private equity Omnia Capital în legătură cu preluarea a 44,67% din Cargo Buddy, casă de expediții digitală lansată în 2021. Cargo Buddy este prima casă de expediții digitală din Europa de Est, este destinată atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice și completează parțial pe alocuri serviciile de curierat.

Implicarea noastră în această rundă de investiție a inclus consilierea investitorului Omnia Capital  în legătură cu diverse aspecte juridice și fiscale legate de structurarea, documentarea și implementarea tranzacției.

„După preluarea companiei de transport rutier Dumagas, ce a avut loc la începutul anului trecut, investiția în Cargo Buddy arată dedicarea clientului nostru față de dezvoltarea sectorului transportului. Ne bucurăm că această nouă tranzacție valorizează nu doar experiența noastră în tranzacții, ci și expertiza de nivel înalt a echipei noastre în domeniul tehnologiei”, a spus Cătălin Grigorescu, partener coordonator, bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

„Cargo Buddy este o companie românească competitivă la nivel european, iar scopul investiției noastre este să creștem performanța operațională și să oferim condiții comerciale mai bune clienților noștri. Ca de fiecare dată, colaborarea cu bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și ne-a ajutat să încheiem tranzacția în cele mai bune condiții”, a spus Matei Ladea, partener Omnia Capital.

Din echipa noastră au făcut parte Cătălin Grigorescu, partener coordonator și lider al practicii de tranzacții în tehnologie și Matei Tomi, avocat colaborator în practica de tranzacții corporative.

Expertiza echipei noastre în practica de Tranzacții Corporative este dovedită prin implicarea în încheierea de tranzacții complexe, printre care se numără:

• Creatopy și pe co-fondatorii acesteia într-o rundă de finanțare de serie A de 10 milioane de dolari;

• Softelligence și pe acționarii acesteia cu privire la preluarea acesteia de către compania americană Encora Holdings Limited, parte a Grupului Encora;

• Ziegler Group în achiziția HS Timber Productions din Sebeș, România;

• firma de investiții cu capital privat OMNIA CAPITAL cu privire la achiziția companiei de transport rutier Dumagas de la fondul de investiții cu capital privat Bancroft;

• compania VERIDION (anterior Soleadify), pe fondatorii acesteia, precum și fondul de investiții cu capital de risc LAUNCHUB Ventures și alți participanți într-o rundă de finanțare de 6 milioane USD;

• compania de software și infrastructură INCRYS în legătură cu achiziția companiei de servicii în tehnologia informației USOURCE;

• Innoship și pe acționarii acesteia cu privire la preluarea unei participații majoritare de către fondul de private equity Abris Capital.

***

Despre bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ

bpv GRIGORESCU STEFANICA  este o societate de avocați de afaceri cu o ofertă completă de servicii pentru proiecte și litigii complexe și cu o combinație unică de competențe juridice și fiscale. Fondată în 2006, societatea este recunoscută internațional pentru expertiza în sectorul tehnologiei și practica în domenii precum drept imobiliar, drept societar, fuziuni și achiziții, drept fiscal, dreptul muncii, achiziții publice, servicii medicale, energie și infrastructură.

Echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este menționată constant în poziții de vârf printre firmele de avocatură recomandate de către cele mai importante publicații internaționale de specialitate: Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000, ITR World Tax.

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este membră fondatoare a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv Legal care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrala și de Est. Membrii alianței sunt societăți partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga și Viena.

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat firma de investiții cu capital privat Omnia Capital în legătură cu investiția în Cargo Buddy was last modified: iulie 9th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: