Bolnavii de cancer au fost uitaţi de Minister

22 apr. 2021
Vizualizari: 237

La Sănătate, deși premierul Cîțu a schimbat ministrul, problemele sunt greu de rezolvat.

„Medicii de la Institutul Oncologic din Capitală cer cu disperare medicamente ca să poată salva în continuare viețile celor care își pun ultimele speranțe în ei. Situația este cu atât mai critică cu cât acestea lipsesc deja de zece zile, iar Cezar Irimia, reprezentant al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, acuză că fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, știa de o lună și jumătate de iminența acestei situații, dar nu a făcut nimic”, relatează Digi 24.

Noul ministru al sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că abia miercuri seară a aflat despre problemă și încearcă să o rezolve cât mai rapid.

„Aseară am vorbit cu dl. manager de la IOB (Institutul Oncologic București – n.r.) și m-a anunțat că există o problemă cu medicamentele de cancer. Acum, dimineață, am deja o întâlnire programată cu doamna director de la Politica medicamentului și sper să rezolvăm cât de curând”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, mai arată Digi 24.

„Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București, a declarat la Digi24 că este vorba despre un «hiatus» în aprovizionare, în achiziționarea de citostatice, determinată de politica de achiziții care a fost dusă în ultimul an în Institut și care nu a ținut de el sau de echipa pe care o conduce în prezent”, mai scrie Digi 24.

Comisia Europeană se pregătește să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat, miercuri seară, publicația Politico, citând cinci diplomați din UE, rămași sub protecția anonimatului, potrivit Reuters.

„La o întâlnire de miercuri a ambasadorilor, majoritatea țărilor din UE au spus că vor sprijini darea în judecată a companiei în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise blocului comunitar. Scopul acestei proceduri judiciare este de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE, a mai scris Politico, citând un diplomat. Alți doi diplomați au precizat că există un termen limită, până la sfârșitul acestei săptămâni, până la care țările din UE pot opta pentru retragerea din această acțiune judiciară”, scrie Digi 24.

După ce a început demolarea spațiilor comerciale de la metrou, conducerea Metrorex încearcă reproiectarea spațiilor cu sprijinul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

„Metrorex informează că miercuri la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» a avut loc o întâlnire între directorul general al Metrorex, domnul Ștefan Paraschiv, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» București, domnul prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu și domnul președinte al Senatului, prof. dr. arh. Cristian Drughean. Participanții la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituții pentru explorarea de idei și concepte în vederea amenajării stațiilor de metrou din București, cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spațiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului. După finalizarea acestei faze exploratorii și semnarea unui parteneriat între Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism «Ion Mincu» București, va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultății Arhitectură de Interior pe această temă”, scrie News.ro.

„România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) pentru sistemul de irigații”, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna, notează Agerpres.

„În cadrul discuțiilor și negocierilor avute în cadrul coaliției cu cei trei parteneri, am căzut de acord asupra unei forme de propuneri a PNRR cu care colegul nostru Cristian Ghinea a fost la Bruxelles, a discutat acolo cu oficialii europeni, cu comisarii pe acest subiect. Unele dintre teme au fost acceptate. Despre alte teme, Comisia Europeană a spus: «Cred că vă sunt necesare, dar nu vă dăm bani din PNRR pentru asta». Noi avem trei miliarde pentru irigații. Au zis că nu este o reformă care ajută la reziliență după COVID-19, pentru că acest instrument la nivel european a fost gândit ca statele să se repună pe picioare după criza COVID-19 și unele teme sunt acceptate, alte teme… Nu e vorba că nu ne dau bani deloc. La unele au zis că e alocarea prea mare și sunt dispuși să dea sume mai mici”, a afirmat vicepremierul Dan Barna, arată Agerpres, care a subliniat că pentru irigații vor fi alocate fonduri din bugetul național sau din fondurile structurale pe agricultură.

În încheierea Revistei vă anunțăm că au fost puse în vânzare biletele și abonamentele la concertele online ale Concursului „Enescu” 2021.

„La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, va fi luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului, anunță organizatorii. (…) Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului «Enescu» (https://www.festivalenescu.ro/concurs-2020/), accesibilă din momentul începerii concertelor sau recitalurilor, timp de 12 ore de la desfășurarea lor, de pe un singur dispozitiv electronic, la alegere (computer, telefon, tabletă)”, scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Bolnavii de cancer au fost uitați de Minister was last modified: aprilie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: