Bogdan Olteanu a fost eliberat din penitenciar

19 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 99

În timp ce România încearcă să își mărească rezervele de gaze, pentru iarna anului viitor, profit.ro, citat de Adevărul, anunță că  Rusia a întrerupt brusc, joi, importurile de gaze destinate României.

„Potrivit sursei citate, joi, importurile de gaze rusești care intrau în România din gazoductul TurkStream, prin punctul de interconectare cu Bulgaria, au fost sistate brusc, de la un nivel de 8-9 milioane mc/zi, la unul de 4,8 milioane mc/zi, din care 4,5 milioane mc/zi tranzitând România cu destinația Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota. Drept urmare, nivelul înmagazinărilor a scăzut joi de la peste 16,5 milione mc/zi, nivelul din ultimele zile, la aproximativ 11,5 milioane mc. Scăderea importurilor nu poate avea legătură cu vreo revizie programată a TurkStream, aceasta având loc deja, în perioada 21-28 iunie, precizează Profit.ro”, relatează Adevărul.

„Tranzitul de gaze spre est prin conducta Yamal-Europe către Polonia dinspre Germania a crescut joi, potrivit datelor operatorului de profil, în timp ce fluxurile prin Nord Stream 1 din Rusia, care a redus conducta la 20% din capacitate din cauza unor lucrări de întreținere, au rămas stabile”, transmite Reuters, citată de Adevărul.

Salariile bugetarilor ar putea fi mărite. Coaliția de Guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferența prevăzută de Legea nr. 153, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Am discutat, a fost o chestiune în care s-au solicitat mai multe intervenții pe o serie de drepturi salariale. În momentul de față Legea 153 tocmai a reușit prin modificările de-a lungul timpului, de la intrarea în vigoare până acum, să producă o serie de inechități și numai unitară nu mai este. Am stabilit ca măsura pe care o vom lua la nivelul Guvernului, cu aprobarea întregii coaliții, a fost o discuție cu toți liderii coaliției, să aplicăm acel sfert din diferența pe 153 la toată lumea, fără niciun fel de discriminare”, a afirmat premierul Ciucă, scrie România liberă.

Fostul președinte al Camerei Deputaților și fost viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administrației Deltei Dunării, a fost eliberat din penitenciar, după o decizie definitivă a Curții de Apel București.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii de ședință din data de 08.07.2022, pronunțată de Tribunalul București în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1”, este decizia instanței, scrie News.ro, menționând că „sentința, pronunțată în ședință publică, azi 18.08.2022, este definitivă”.

Fostul președinte Traian Băsescu a formulat la Curtea de Apel București o cerere de revizuire a deciziei CNSAS prin care a fost declarat colaborator al Securității.

„Cererea a fost înregistrată la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, stadiul procesual fiind «Revizuire», iar obiectul dosarului este «constatarea calității de lucrător/colaborator al securității (O.U.G. nr.24/2008) decizia 471/20.09.2019». Solicitarea urmează să fie judecată pe data de 21 octombrie”, scrie Cotidianul.

Un caz, fără precedent, a fost soluționat de o instanță din România. Judecătorul a anulat o decizie prin care un elev din Gorj, fusese declarat repetent la sfârșitul anului școlar. Avocatul elevului a demonstrat în instanță că elevul nu a putut participa la orele ținute online în pandemie, pentru că nu știa să folosească tableta.

„Băiatul este elev la Școala Gimnazială «Alexandru Ștefulescu» din municipiul Târgu Jiu. În timpul anului școlar 2019-2020, atunci când   s-a trecut de la învățământul față în față la cel online, părinții au solicitat sprijinul profesorilor, dar și colegilor băiatului, pentru a-l ajuta pe acesta să se conecteze la ore, însă nimeni nu l-a ajutat, astfel că la finalul anului școlar, băiatul a fost declarat repetent”, relatează Digi 24.

Pe lângă cererea de anulare a repetenției, părinții au mai solicitat și promovarea copilului în următoarea clasă, dar instanța nu le-a dat câștig de cauză.

„Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit pentru discuții trilaterale la Liov, în vestul țării, cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Au fost abordate situația exporturilor de cereale din Ucraina și îngrijorările legate de siguranța din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, relatează The Guardian și France 24”, citate de Libertatea.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume – o avarie la centrala de la Zaporojie ar fi o sinucidere. (…) Trebuie să facem toate eforturile pentru a ne asigura că instalațiile sau împrejurimile fabricii nu sunt o țintă a operațiunilor militare. Echipamentele și personalul militar ar trebui retrase din fabrică”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, scrie Libertatea.

„«Nu vrem un nou Cernobîl», a declarat președintele turc Recep Erdogan cu ocazia discuțiilor de la Liov, în timp ce secretarul general NATO a insistat pentru demilitarizarea zonei din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, solicitare respinsă joi de Moscova”, relatează Libertatea.

Seară liniștită!

Bogdan Olteanu a fost eliberat din penitenciar was last modified: august 19th, 2022 by Claudiu Pamuc
Monitor Dosare

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: