BNR. Se modifică Regulile privind stabilirea ratelor de referință ROBID și ROBOR

13 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 65

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.bnr.ro), Banca Națională a României a declanșat un proces de revizuire a Regulilor privind stabilirea ratelor de referință ROBID și ROBOR.

Astfel, printre schimbările preconizate s-au avut în vedere:

– armonizarea Regulilor, urmărindu-se evoluția cadrului juridic existent la nivel european, cu cele mai bune practici în domeniu;

– revizuirea unor elemente de natură tehnică ale cadrului operațional al procesului de fixing.

Totodată, modificările survenite vor contribui la stimularea suplimentară a activității pieței monetare interbancare, la îmbunătățirea mecanismului de formare a prețurilor, precum și la o mai bună reprezentativitate a ratelor de referință ROBID și ROBOR stabilite. Mai precis, va crește capacitatea acestora de a reflecta realitatea pieței monetare interbancare românești pe care intenționează să o măsoare.

Menționăm faptul că ratele de referință ROBID și ROBOR continuă să fie calculate, ca și pană acum, în baza cotațiilor ferme furnizate de către instituțiile de credit participante și vor fi aplicate începând cu data de 11 noiembrie 2019.

 

Sursa informației

BNR. Se modifică Regulile privind stabilirea ratelor de referință ROBID și ROBOR was last modified: septembrie 13th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter