Bibliolex
699.00 lei
Executare silită – Abonament anual
Acces pe bază de abonament anual la conținutul
modulului executare silită
, conceput special pentru a veni în sprijinul profesiei dumneavoastră cu cele mai recente publicații juridice de profil: jurisprudență comentată/adnotată, culegeri de legislație, coduri și legi comentate/adnotate, tratate, monografii, reviste de specialitate etc.
699.00 lei
Insolvență – Abonament anual
Acces pe bază de abonament anual la conținutul
modulului insolvență
, conceput special pentru a veni în sprijinul profesiei dumneavoastră cu cele mai recente publicații juridice de profil: jurisprudență comentată/adnotată, culegeri de legislație, coduri și legi comentate/adnotate, tratate, monografii, reviste de specialitate etc.
899.00 lei
Drept notarial – Abonament anual
Acces pe bază de abonament anual la conținutul
modulului drept notarial
, conceput special pentru a veni în sprijinul profesiei dumneavoastră cu cele mai recente publicații juridice de profil: jurisprudență comentată/adnotată, culegeri de legislație, coduri și legi comentate/adnotate, tratate, monografii, reviste de specialitate etc.
164.00 lei
Life in Law. Law in Life (Colecțiile COGITO și ESEURI) – Abonament anual
Acces pe bază de abonament anual la conținutul
modulului „Life in Law & Law in Life” (Colecțiile COGITO și ESEURI)
.
Există viață în paralel cu activitatea profesională juridică sau după drept?
Aici, profesioniștii dreptului își împărtășesc experiența practică, prezintă modul în care percep și trăiesc rigorile profesiilor juridice și exprimă opinii despre maniera în care funcționează sistemul judiciar.
De asemenea, modulul Life in Law. Law in Life este un forum în care oamenii de drept scriu despre chestiuni nejuridice, precum sunt iluziile, dilemele, paradoxurile, complexele, frustrările, etichetele sociale, aparențele și multe alte lucruri care pot prezenta interes pentru cititori.
371.00 lei
Revista de Drept Public – Abonament anual
Ca urmare a schimbărilor legislative din ultimii ani, dreptul public se confruntă cu diverse probleme de interpretare sau lacune legislative care nu au fost clarificate de legiuitor, motiv pentru care în paginile
Revistei de Drept Public
se regăsesc subiecte de actualitate juridică, opinii relevante cu privire la practicile instituționale și articole de doctrină juridică semnate de autorități în domeniu.
286.00 lei
Revista Română de Drept Privat – Abonament anual
Revista Română de Drept Privat
este o marcă a Editurii Universul Juridic, apărută din inițiativa și datorită dedicării cu care profesorul Marian Nicolae a contribuit la acest proiect. Revista a debutat în anul 2007, după discuții și aprofundări ale redacției pentru a vedea în ce măsură un asemenea proiect poate fi bine primit de către mediul academic și științific. În acești 14 ani de existență, Revista și-a câștigat un binemeritat renume, fiind în acest moment considerată cea mai bună revistă de cercetare juridică fundamentală din România.
Începând cu anul 2017,
Revista Română de Drept Privat
apare trimestrial, iar fiecare număr este dedicat unei anumite chestiuni de drept. Tot de atunci, conducerea Revistei este asigurată de către dl prof. univ. dr. Valeriu Stoica, în calitate de Director, și de dl prof. univ. dr. Mircea Dan Bob, în calitate de Redactor-șef. Dumnealor li s-a alăturat, începând cu numărul 4/2020, dl prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa, în calitate de Director adjunct.
371.00 lei
Revista Română de Jurisprudență – Abonament anual
„Revista Română de Jurisprudență”
(RRDJ) este o publicație a Editurii Universul Juridic, ce se dorește a fi o platformă de analiză, comentarii și dezbateri aprofundate și deopotrivă critice ale problemelor cu care se confruntă practica judecătorească actuală.
În esență, revista își propune abordarea principalelor ramuri de drept din perspectivă practică, surprinzând cele mai relevante, actuale și dificile problematici, supunându-le dezbaterii, comentariilor aprobative ori critice, propunerilor de soluții noi sau argumentării celor deja cunoscute.
Revista Română de Jurisprudență
și-a asumat însă și rolul de a contribui, cu ajutorul mecanismelor menționate, la procesul de unificare a practicii judiciare, oferind o viziune de ansamblu asupra modului în care instanțele de judecată aplică și interpretează normele de drept, orientând, totodată, practicienii dreptului, dar și justițiabilii de o manieră previzibilă în hățișul legislativ și jurisprudențial actual.
143.00 lei
Revista de Dreptul Familiei – Abonament anual
Fondată în anul 2019,
Revista de Dreptul Familiei
s-a impus încă de la început ca un reper pe piața juridică românească, și nu numai, prin calitatea și originalitatea conținutului, dar și prin conceptul pe care îl propune. Astfel, sub aspect structural, Revista oferă cititorilor un editorial sau interviu semnat de o personalitate din afara dreptului, un număr considerabil de studii publicate de doctrinari și practicieni consacrați din țară și străinătate, o secțiune de jurisprudență națională și internațională relevantă, republicarea sub formă de restitutio a unor studii valoroase aparținând unor autori de marcă și recenzia unor cărți dedicate dreptului familiei, iar al doilea număr al Revistei cuprinde un codex bibliografic cu cele mai importante studii și cărți publicate în domeniu.
Asumându-și încă de la început o abordare inter și pluridisciplinară a raporturilor de familie, studiile publicate în Revistă nu se rezumă doar la domeniul clasic al dreptului familiei, ci vizează inclusiv aspecte precum relevanța raporturilor de familie din perspectivă penală, implicațiile psihologice ale unor instituții de dreptul familiei sau legislația specială având ca obiect raporturi de familie. Totodată, studiile publicate cuprind atât abordări teoretice, cât și abordări cu un pronunțat caracter practic, răspunzând, în egală măsură, dezideratelor doctrinare și nevoilor practicii.
Pentru a oferi cititorilor materiale de cea mai înaltă calitate științifică, studiile cuprinse în
Revista de Dreptul Familiei
sunt supuse unui amplu și complex proces de recenzie, menit a preveni publicarea acelora care nu corespund standardelor academice de cercetare, fapt ce a atras indexarea Revistei în principalele baze de date internaționale. Prin amploarea și profunzimea temelor abordate, fiecare număr al Revistei reprezintă un veritabil tratat de dreptul familiei, ce oferă celor interesați o imagine amplă asupra instituțiilor de dreptul familiei și soluții temeinic argumentate la problemele ivite în practica judiciară. Toate acestea fac din
Revista de Dreptul Familiei
un instrument indispensabil pentru teoreticienii și practicienii ce activează în acest domeniu și una dintre cele mai importante reviste din piața de profil.
95.00 lei
Revista Phoenix – Abonament anual
Cu o tradiție de două decenii,
Revista Phoenix
aduce în prim-plan unele dintre cele mai temeinic documentate subiecte din practica insolvenței. Fiecare număr al Revistei cuprinde articole cu un înalt nivel tehnic, scrise și editate de experți ai insolvenței, specializați atât în aspectele teoretice, cât și în cele practice ale acestui domeniu.
„Ne propunem ca prin structura conținutului său, această revistă să fie interesantă și atractivă pentru toate categoriile de cititori și să răspundă în primul rând nevoii fiecăruia dintre membrii Uniunii de a cunoaște experiența profesională și cazuistica altor colegi de breaslă, astfel încât să nu repetăm experiențe nefericite, dar să preluăm și să adaptăm soluții legale, comerciale, financiare și, în general, manageriale, care au condus la rezolvarea cu succes a unui caz de lichidare sau administrare judiciară similar cu al nostru”, scria în primul număr al Revistei Phoenix Emilian Radu, președintele UNPIR, organizație care la momentul respectiv era cunoscută sub prescurtarea UNPRL (Uniunea Națională a Practicienilor în Reorganizare și Lichidare).
190.00 lei
Revista Română de Executare Silită – Abonament anual
Revista română de executare silită
se adresează în primul rând celor ce exercită profesia de executor judecătoresc, dar în aceeași măsura și celorlalți practicieni ai dreptului (magistrați, avocați, consilieri juridici), teoreticienilor și, de ce nu, studenților interesați de acest domeniu.
Fiecare număr al revistei cuprinde cel puțin două rubrici (Doctrină și Practică judiciară – obligatorii), după cum urmează:
* Doctrină – cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele instituții din procedura de executare silită, precum și considerații privind aplicarea practică a normelor legislative din domeniu.
* Drept comparat – cuprinde articole care dezbat o problemă teoretică sau practică din legislația statelor străine.
* Recursuri în interesul legii – aduce la cunoștința celor interesați deciziile obligatorii pronunțate în recurs în interesul legii de către Înalta Curte de Casație și Justiție, cu incidență asupra domeniului executării silite, însoțite de note sau comentarii.
* Hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronunțate de către Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a căror lămurire depinde soluționarea pe fond a unor cauze, cu relevanță în domeniul executării silite, însoțite de note sau comentarii.
* Decizii ale Curții Constituționale – aduce la cunoștința celor interesați deciziile pronunțate de către Curtea Constituțională referitoare la excepții de neconstituționalitate a unor prevederi legale din domeniul executării silite.
* Practică judiciară – cuprinde spețe relevante din practica instanțelor judecătorești în materia executării silite, însoțite de comentarii sau note.
190.00 lei
Caiete de Drept Penal – Abonament anual
Dreptul penal
reprezintă o componentă esențială a oricărui sistem juridic, cu implicații profunde în ceea ce privește calitatea actului de justiție. În același timp, în contextul frecventelor fluctuații legislative din perioada actuală, numărul problemelor cărora teoreticienii și practicienii dreptului penal sunt chemați a le găsi soluții a crescut exponențial. Un forum de discuții asupra acestor chestiuni nu poate fi decât bine-venit. În orice comunitate profesională sau științifică de prestigiu, existența mai multor publicații are rolul de a stimula dezbaterea și de a încuraja exprimarea de opinii, nu de puține ori contradictorii, dar care, în final, conduc la identificarea celor mai potrivite soluții.
76.00 lei
Revista Acta Universitatis Lucian Blaga – Abonament anual
Revista Acta Universitatis Lucian Blaga
reflectă redimensionarea actualității juridice, în frontierele realităților imediate, „atinse” de europenizare și de globalizare. Studiile, comentariile jurisprudenței relevante, recenziile și instantaneele asupra evenimentelor vieții academice configurează un perimetru deschis dezbaterii și propunerilor pentru viitoare legiferări. Interrelationările firești în spațiul civilizației internaționale consolidează identitatea unei publicații care reunește efortul, rigoarea și pasiunea pentru drept a autorilor.
95.00 lei
Revista de Drept Constituțional – Abonament anual
Revista de Drept Constituțional
promovează cercetarea științifică în domeniu, dialogul dintre teoria și jurisprudența constituțională, procesul de constituționalizare a dreptului. De asemenea, sunt analizate standardele moderne de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale, standarde rezultate din actele juridice naționale și internaționale, standarde codificate prin activitatea Comisiei de la Veneția.
Studiile de drept comparat evidențiază nivelul de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale, contribuind la identificarea unor noi soluții legislative.
În egală măsură, paginile revistei sunt deschise specialiștilor din țară și din străinătate.
95.00 lei
Revista de Drept Maritim – Abonament anual
Sub atenta îngrijire a redactorului-șef Marin Voicu, sunt analizate domeniul
dreptului maritim
și al mării. Se abordează teme de actualitate, articolele fiind semnate de nume importante, personalități din țară sau din străinătate, care dezbat teme de interes maxim și oferă cele mai recente informații din domeniu.
76.00 lei
Revista de Științe Juridice – Abonament anual
„Revista de Științe Juridice”
este o publicație a Centrului de Cercetări Juridice Fundamentale, a cărui activitate stiintifică se desfasoară sub egida Academiei Române.
Din anul 2013, revista este indexată în doua baze de date internaționale de prestigiu: HEINONLINE, COPERNICUS și EBSCO. Revista poate fi găsită pe pagina web dedicată, care oferă acces la rezumatele articolelor publicate și la alte informatii de interes, pentru a beneficia de o vizibilitate pe măsură.
Revista își propune să publice materiale de înalt nivel științific și să asigure cadrul general pentru analiza complexă și riguroasă a unor instituții juridice, pentru a spori vizibilitatea soluțiilor, argumentelor și ideilor promovate de autori, dar și interesul față de temele abordate.
95.00 lei
Revista GDPR – Abonament anual
Arheologia dreptului protecției datelor ne duce doar până în perioada apusului celei de-a doua conflagrații mondiale. În anul 1949, autorul britanic Eric Arthur Blair publică, sub pseudonimul literar George Orwell, cartea 1984. Șocul produs de acest roman și-a definit amplitudinea maximă în anii ’90, când opera a devenit profetică. Căderea regimurilor socialiste și nevoia de „Big Brother”, cum numește Orwell sistemul de supraveghere video, au imaginat o lume în care riscul folosirii datelor personale în alte scopuri decât cele pentru care au fost colectate devine un prezent periculos.
După recomandări, decizii și directive, în 25 mai 2018 a intrat în vigoare cea mai importantă schimbare privind reglementarea confidențialității persoanelor fizice din interiorul Uniunii Europene, și anume Regulamentul 2016/679, denumit generic
„GDPR”
(în engleză „General Data Protection Regulation”), privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, afectând toate companiile și profesiile liberale.
Sancțiunile prevăzute de noul Regulament reprezintă o componentă principală, deoarece acestea prevăd o amendă de 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri pe grup pentru nerespectarea sau neadaptarea procedurilor interne la cerințele noii legislații. Autoritatea de supraveghere din Franța a sancționat deja cu 50 de milioane de EUR grupului Google.
Regulamentul definește „datele personale” ca fiind orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă, denumită „persoana vizată”. O persoană fizică identificabilă este o persoana care poate fi identificată, direct sau indirect, în special, prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
190.00 lei
Revista Română de Drept Comercial – Abonament anual
Sistemul unitar de reglementare a dreptului obligațiilor civile și comerciale, consacrat de Codul civil adoptat prin Legea nr. 287/2009, cu modificările ulterioare, și teoria monistă construită în jurul acestuia, deși nu au însemnat dispariția dreptului comercial, ci doar o schimbare a fundamentelor dreptului comercial, concepție exprimată în numeroase lucrări de specialitate, au făcut ca știința dreptului comercial și individualitatea sa să facă obiectul a numeroase dispute doctrinare. Fără a dori aici să dezvoltăm o teorie, ci doar să transmitem un mesaj, dreptul comercial a continuat să existe și după adoptarea Codului civil 2009, având atât un fundament constituțional (art. 135 din Constituția României), cât și un fundament real – comerțul – care este economia de piață în acțiune și care are și trebuie să aibă o reglementare juridică. Raporturile juridice ce iau naștere din activitatea economică și reglementarea lor stau la baza dreptului comercial, ca subramură a dreptului civil.
Inițiativa publicării unei noi reviste de drept comercial a fost determinată de un lucru îndeobște cunoscut de fiecare dintre noi: absența de mai bine de 5 ani a unei tribune de dezbateri a problemelor având ca obiect reglementarea juridică privind activitatea comercială.
Revista română de drept comercial
[RRDC]® se înscrie în gama periodicelor de specialitate, propunându‑și să reunească în paginile sale articole, studii, dezbateri, comentarii și note de jurisprudență în materia dreptului comercial, dar și în materii conexe acestui domeniu al dreptului.
Revista își propune să pună la dispoziția teoreticienilor și practicienilor dreptului un spațiu de dezbatere pentru numeroasele probleme pe care le ridică materia dreptului comercial și se adresează, în egală măsură, lor, dar și studenților și tuturor acelora care practică activitatea economică (comerțul).
114.00 lei
Revista Română de Drept Penal al Afacerilor – Abonament anual
În ultimii ani, în peisajul juridico-economic și-a găsit un loc binemeritat
dreptul penal al afacerilor
. Dintre cei posibil interesați de materia dreptului penal al afacerilor, anumite categorii profesionale au cea mai mare nevoie să o cunoască. Este vorba despre oameni de afaceri, juriști și economiști, care trebuie, în funcție de particularitățile domeniului economic în care activează, să dețină informații consistente și relevante privind normele juridice care intră în sfera dreptului penal al afacerilor.
76.00 lei
Romanian Journal of Comparative Law – Abonament anual
Revista română de drept comparat / Romanian Journal of Comparative Law este un proiect editorial demarat în anul 2010 de către un colectiv de cadre didactice aparținând Facultăților de drept din Sibiu, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, în parteneriat cu Editura Universul Juridic. Revista este publicată semestrial,în două limbi de circulație internațională: engleză și franceză. Revista răspunde nevoii de a relua și dezvolta tradiția studiului comparativ al dreptului, la nivel științific și didactic, în România contemporană, într-un context global în care sistemele juridice naționale au devenit din ce în ce mai interconectate. Ca urmare, revista publică în paginile sale articole ce acoperă o vastă paletă tematică, aparținând deopotrivă dreptului comparat clasic, precum și celui post-clasic (postmodern): aspecte de metodologia comparării juridice, adesea în raport cu alte discipline juridice, precum istoria dreptului; macro-comparația și relevanța contemporană a familiilor / culturilor juridice contemporane; analize comparativ-legislative în cele mai diverse ramuri ale dreptului; problematica transplantului juridic, în strânsă legătură cu tot ceea ce înseamnă reforma dreptului, dar și analiza istoriei dreptului (românesc); aspecte legate de culturalismul juridic și necesitatea schimbării de paradigmă în studiul comparat al dreptului; relevanța studierii dreptului comparat în facultățile de drept etc. Beneficiază, până în acest moment, de contribuțiile unui număr important de autori români și străini, provenind din culturi juridice diverse. RRDC/RJCL este indexată integral în bazele de date internaționale HeinOnline și CEEOL.
96.00 lei
Revista Consultant Fiscal – Abonament anual
Revista „Consultant Fiscal” mută strategic, anunțând un parteneriat nou și promițător – cel cu Grupul editorial Universul Juridic, care preia „destinele” apariției Revistei. Un atu important al acestui parteneriat îl reprezintă girul pe care noua conducere a Revistei, alcătuită din domnul prof. univ. dr. Radu Bufan și doamna Mariana Vizoli, dar și membrii Consiliului Științific și ai Colegiului de Redacție îl vor da pe parcursul aparițiilor acesteia. Era important ca aceste nume cu rezonanță în materie să se alăture acestui proiect, aducând plusvaloare articolelor și ideilor cuprinse și dezbătute în fiecare ediție. Vorbim aici despre un transfer de încredere, de know-how și de profesionalism. Despre o misiune public asumată de Universul Juridic, care activează pe piața de carte și publicații de specialitate de 20 de ani, și, mai ales, despre punerea în valoare a unei experiențe ce vizează colaborările instituționale de până acum cu cele mai reprezentative Uniuni ale profesiilor juridice din România (Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România) pe linia editării multor reviste și a derulării de evenimente profesionale. Ce va fi nou în viața de dinainte a Revistei? Ne-am propus indexarea BDI (Baza de Date Internațională) în ceea ce o privește, prin includerea acesteia în categoria B+, conform metodologiei de evaluare CNCSIS, ceea ce va spori semnificativ relevanța și ecoul lucrărilor și articolelor publicate. Vom continua să asigurăm o traducere mai atentă în limba engleză, dar vom ști să facem și o diseminare profesionistă a Revistei către generoasa bază de date de care Grupul dispune. Mai mult decât atât, mizăm pe o creștere apreciabilă a calității Revistei, prin introducerea unui sistem complementar de revizie științifică a articolelor, grație unei acoperiri mult mai largi de care dispunem în spațiul profesiilor și, mai ales, a consultării experților din zona profesiilor liberale.
Useri
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
* Prețurile afișate nu conțin TVA!
Total:
699.00
lei
Pasul urmator
Pasul anterior
Profesia*
Selectează
Avocat
Avocat și Practician în insolvență
Practician în insolvență
Auditor
Auditor financiar
Consilier juridic
Consultant fiscal
Contabil
Expert în legislația muncii
Economist
Evaluator
Executor judecătoresc
Grefier
Judecător
Jurist
Notar public
Mediator
Procuror
Student
Confidențial
Baroul/Camera/Colegiul
Selectați
București
Alba
Arad
Argeș
Bacău
Bihor
Bistrița-Năsăud
Botoșani
Brașov
Brăila
Buzău
Caraș-Severin
Călărași
Cluj
Constanța
Covasna
Dâmbovița
Dolj
Galați
Giurgiu
Gorj
Harghita
Hunedoara
Ialomița
Iași
Ilfov
Maramureș
Mehedinți
Mureș
Neamț
Olt
Prahova
Satu Mare
Sălaj
Sibiu
Suceava
Teleorman
Timiș
Tulcea
Vâlcea
Vaslui
Vrancea
Modalitate de facturare
Selectați
Persoana Juridica
Persoana Fizica
Denumire Firmă/Persoană fizică*
CIF (P. Juridice) / Adresa (P. Fizice)*
Accept termenii si conditiile*
Efectuez înscrierea pentru altă persoană/e
Solicitant
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 1
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 2
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 3
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 4
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 5
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 6
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 7
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 8
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 9
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Utilizator 10
Nume*
Prenume*
Telefon*
Email*
Observații
Executare-Silita
Cogito-Eseuri
Insolventa
Drept-Notarial
Revista-Drept-Public
Revista-Drept-Privat
Revista-Jurisprudenta
Revista-Dreptul-Familiei
Revista-Phoenix
Revista-Executare-Silita
Caiete-Drept-Penal
Revista-Acta-Universitatis
Revista-Drept-Constitutional
Revista-Drept-Maritim
Revista-Stiinte-Juridice
Revista-GDPR
Revista-Drept-Comercial
Revista-Drept-Penal-Afaceri
Romanian-Journal-Comparative-Law
Revista-Consultant-Fiscal
Selectați
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10