BEC a respins cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 2

19 iun. 2024
Vizualizari: 79

Alegerile de la sectoarele din Capitală rămân în atenția mass-media, la mai mult de o săptămână de la data votării. Biroul Electoral Central a respins, marți, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală nr. 2 – Sector 2 București, pentru alegerea primarului, formulată de către Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei.

Potrivit hotărârii, analizând materialele probatorii, BEC constată că, „deși petentul a pretins anularea alegerilor în Circumscripția Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului București invocând nereguli și erori de înregistrare a rezultatului votării care se regăsesc în procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării încheiate la secțiile de votare, probatoriul administrat nu relevă existența unor fraude electorale, în sensul legii, care să conducă la modificarea atribuirii mandatelor în Circumscripția Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului București”, scrie Cotidianul.

„Este de menționat, totodată, că eventuala încălcare a legii supusă atenției Biroului Electoral Central în prezenta cauză putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1)-(3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unei întâmpinări și, după caz, a unei contestații, mijloace legale la îndemâna și a candidaților, care au avut dreptul, potrivit legii, să asiste la operațiunile de votare și la cele ulterioare votării, și prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactități sau nereguli de consemnare a rezultatului votului, petentul nu a dovedit, însă, înregistrarea unor întâmpinări sau contestații în acest sens”, se mai precizează în hotărârea BEC, mai arată Cotidianul.

„BEC mai menționează că operațiunile de consemnare a rezultatelor votării descrise în cerere au avut loc în prezența tuturor membrilor biroului electoral al secției de votare, inclusiv a reprezentanților petentului, procesele verbale indicate ca mijloc de probă fiind semnate de către reprezentanții USR, PMP”, mai scrie Cotidianul.

Președintele reales al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu mai mulți salariați ai Consiliului sunt cercetați acum de procurorii DNA.

„DNA anunță, miercuri, trimiterea în judecată a președintelui Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță (PSD), pentru abuz în serviciu. Iliuță a fost reales în funcție, la alegerile din 9 iunie, cu aproape 50% dintre voturile exprimate, potrivit rezultatevot.ro. Alături de el au fost trimiși în judecată vicepreședintele CJ, secretarul general, dar și doi consilieri de achiziții publice.(…) În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține inculpatului Iliuță Vasile”, scrie News.ro.

Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență a companiei Damen Mangalia. CITR filiala București a fost numit administrator judiciar.

„Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență a companiei Damen Mangalia. CITR filiala București a fost numit administrator judiciar”, anunță casa de insolvență amintită, scrie News.ro.

„În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei CITR acumulat pe parcursul a peste 22 de ani în gestionarea unor restructurări prin procedura insolvenței cu impact major în economia noastră. În următoarea perioadă echipa CITR va analiza activitatea companiei pentru a înțelege în profunzime businessul și pentru a identifica condițiile in care este posibila redresarea. Ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate și claritate tuturor celor implicați. Așa cum v-am obișnuit, vom asigura transparența întregului proces”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR, mai arată News.ro.

Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a prelungi plafonarea tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024.

„Tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, care pot fi ajustate cu un procent de maximum 6,8% și sunt valabile pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a proiectului de act normativ. Totodată, tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a propunerii de prelungire”, se arată într-un afirmă comunicat al Ministerul Finanțelor, scrie B1TV.

„În ceea ce privește comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA, Ministerul Finanțelor a precizat că acestea se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii”, mai notează B1TV.

„Banca Națională a României a aprobat achiziționarea, în mod direct, de către omul de afaceri Dan Ostahie (90,10%) și societatea Real Estate SRL (9,89%), a unei participații de 100% din capitalul social și din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România”, transmite Altex, într-un comunicat, scrie Libertatea.

„Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG și Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acțiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanțului la data efectuării tranzacției”, notează Libertatea.

Acordul nu prevede transferul mărcii «Porsche Bank» sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi «Credex Bank»”, se mai arată în comunicat, mai arată Libertatea.

Ford plănuiește reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania și Marea Britanie.

„Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior”, a declarat șeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka, scrie Adevărul.

„Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producția de vehicule electrice (EV), care necesită mai puțin personal.Ford a declarat săptămâna trecută că intenționează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare”, mai scrie Adevărul.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

BEC a respins cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 2 was last modified: iunie 19th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: