Băsescu, în luptă pentru Primăria Capitalei

11 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 254

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Odată cu apropierea alegerilor locale programate în această toamnă, viața politică începe să se anime. Moțiunea de cenzură a Guvernului Orban, pe care PSD intenționează să o depună la jumătatea lunii august, ar putea polariza forțele politice din Parlament. Membrii Delegației Naționale a Pro România au discutat, luni, oportunitatea susținerii moțiunii de cenzură îndreptate împotriva Cabinetului Orban, anunță presa.

„Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situația a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate și spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia și-așa șubrezită și care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluții pentru școală, pentru sănătate, pentru economie, nu și-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialiști și continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale și alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină și trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta, citat într-un comunicat de presă, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Și lupta pentru Capitală, care urma să se ducă între PSD și PNL (în alianță cu USR), cunoaște acum un nou competitor, pe fostul președinte Traian Băsescu (PMP), care poate da peste cap toate calculele politice.

„Fostul președinte și primar general Traian Băescu a declarat, luni seară, după ce a fost făcut anunțul privind candidatura sa la Primăria Capitalei, că fiecare are șansa lui. (…) Băsescu a reiterat ideea că a fost unul dintre cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan.De asemenea, Băsescu a precizat că nu este în competiție cu Nicușor Dan, ci cu PSD. Băsescu susține că sunt prea multe lucruri în Capitală așa cum le-a lăsat el după ce nu a mai fost primar general.
Liderul PMP, Eugen Tomac, invită membri PMP și susținătorii la strângerea de semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria București”
, scrie News.ro.

Campanie electorală a început.  AEP a virat, deja, în conturile partidelor peste 6 milioane de lei.

„Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat luni că, în prima parte a lunii august, partidele politice au primit subvenții în valoare totală de 6.044.078 de lei. Formațiunile politice care au beneficiat de această subvenție sunt PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România și Partidul Forța Națională. Partidul Social Democrat a primit 3.024.003,61 lei, Partidul Național Liberal a primit 1.678.483,05 lei, Uniunea Salvați România a primit 448.149,88 lei, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților a primit 366.866,13 lei, conform celor transmise de Autoritatea Electorală Permanentă. Partidului Mișcarea Populară a obținut 201.667,44 lei, Pro România a primit suma de 280.093,67 lei, iar Partidului Forța Națională i-a fost virată suma de 44.814,99 lei, se arată în comunicatul transmis de AEP”, noteazăLibertatea.

Dacă în Revista de ieri scriam, citând presa, că Spania ar putea fi introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, luni seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o altă decizie. CNSU a aprobat luni o hotărâre prin care s-a decis eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

„Având în vedere situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum și situația furnizată astăzi, 10.08.2020, de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 75,8 – inferioară valorii înregistrată pe teritoriul României (87,4) – ținând cont de necesitatea monitorizării permanente a evoluției cazurilor noi de îmbolnăvire în țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, pe baza criteriului aprobat prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020, luând în considerare implicațiile majore generate de intrarea pe teritoriul național a unui număr mare de persoane din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat (…), Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta hotărâre. Art. (1) Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat”, se arată în decizia CNSU, noteză Agerpres.

Evenimentul Zilei scrie că premierul Ludovic Orban a fost invitat miercuri, de la ora 13:00, în Parlament, pentru a prezenta raportul solicitat de conducerea Legislativului cu privire la gestionarea pandemiei.

„Șeful Cabinetului a declarat, recent, că este pregătit să vină oricând în fața senatorilor și deputaților pentru a le spune care sunt măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru deschiderea școlilor și organizarea alegerilor locale. Tot miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, ar urma să fie dezbătut și un raport al Curții de Conturi referitor la achizițiile pe care le-a făcut Executivul în timpul crizei sanitare – a afirmat președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc”, notează Evenimentul Zilei.

Lupta cu COVID-19 continuă, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti COVID-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piață.

„Aflat într-o vizită la Iași, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană. Prin același mecanism și premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid 19 . Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuși să facă față mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare”, relatează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Băsescu, în luptă pentru Primăria Capitalei was last modified: august 11th, 2020 by Claudiu Pamuc
Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter