[Reacția Baroului București și a altor barouri din țară] Barourile resping propunerea Ministerului Justiției ca magistrații și personalul asimilat acestora să devină avocați fără examen

27 oct. 2016
3 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 5 (3 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 26280
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 27 octombrie 2016: Reacția Baroului București și a altor barouri din țară

Baroul București
Baroul Constanța
Baroul Sibiu
Baroul Galați
Baroul Buzău
Baroul Bihor
Baroul Botoșani


Update 26 octombrie 2016: Reacțiile barourilor continuă

Potrivit paginii oficiale UNBR, mai multe barouri din țară și-au exprimat opinia referitoare la proiectele de modificare a legilor justiției. Vă prezentăm în continuare reacțiile acestora:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Baroul Suceava
Baroul Argeș
Baroul Vâlcea
Baroul Alba
Baroul Bacău
Baroul Giurgiu
Baroul Maramureș
Baroul Călărași
Baroul Ilfov
Baroul Prahova
Baroul Mureș

 

Update 24 octombrie 2016: Reacția Baroului Dolj cu privire la respingerea propunerii Ministerului Justiției ca magistrații și personalul asimilat acestora să devină avocați fără examen

Potrivit comunicatului dat publicității, în ședința din 20 octombrie 2016, Consiliul Baroului Dolj consideră că propunerea legislativă încalcă principiul independenței profesiei de avocat.


UNBR informează că în urma supunerii dezbaterii publice de către Ministerul Justiției a proiectelor de modificare a legilor justiției, unele barouri au semnalat caracterul de neconstituționalitate a propunerii ca „judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat acestora cu o vechime de cel puțin 18 de ani în aceste funcții, care au fost eliberați din funcție din motive neimputabile, au dreptul să devină, fără examen, avocați, mediatori, notari publici sau executori judecătorești”.

Vă prezentăm reacții ale barourilor din țară:

Baroul Brașov
Baroul Sălaj
Baroul Vrancea

Societatea Avocaților din București lansat un punct de vedere în care se arată că prin această propunere legislativă se dorește o trecere a judecătorilor, procurorilor, magistraților – asistenți și personalului de specialitate juridică asimilat acestora care au o anumită vechime, dintr-o profesie salarizată cu un regim juridic special într-o profesie liberală cu caracter juridic, fără a se verifica în prealabil dacă aceste persoane îndeplinesc condițiile pentru a desfășura o astfel de activitate.

Profesia liberală este reprezentată de voința practicienilor acestei profesii de a se supune unor standarde etice și profesionale care exced cerințelor legale minime și care sunt reglementate atât la nivel național, cât și la nivel european. Selecția persoanelor care realizează activitățile juridice specifice profesiei de avocat trebuie realizată numai pe baza unor competențe profesionale temeinice care sunt în prealabil verificate în mod corespunzător, astfel încât să existe o protecție pentru beneficiarii serviciilor juridice și să se urmărească totodată îndeplinirea actului de justiție în bune condiții.

Sursa informației

👍Vezi și: Ministerul Justiției propune modificarea și completarea legilor justiției – dezbatere publică

[Reacția Baroului București și a altor barouri din țară] Barourile resping propunerea Ministerului Justiției ca magistrații și personalul asimilat acestora să devină avocați fără examen was last modified: noiembrie 1st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter