[UPDATE: Decizia nr. 346 din 23 august 2018 a Comisiei permanente UNBR] Baroul Dolj. Se vor pune în funcțiune Registrele Naționale ale Avocaților (29 mai 2018)

30 aug. 2018
Vizualizari: 3939
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 august 2018: Decizia nr. 346 din 23 august 2018 a Comisiei permanente UNBR

Potrivit unui comunicat din data de 29 august 2018, Baroul București a dat publicității Decizia nr. 346 din 23 august 2018 a Comisiei permanente UNBR referitoare la clarificarea unor aspecte care țin de funcționarea corespunzătoare a Registrelor Naționale ale Avocaților Români.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul Deciziei nr. 346 din 23 august 2018 a Comisiei permanente UNBR, astfel cum a fost publicat de către Baroul București:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/08/decizia-nr-346-din-23-august-2018-comisia-permanenta-unbr-1.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 30 mai 2018: UNBR. Punerea în funcțiune a Registrului național al actelor atestate de avocat prevăzut de art. 3 alin. (3) din Legea nr. 51 /1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat

Potrivit unui anunț al Uniunii Naționale a Barourilor din România, începând cu 29 mai 2018, conform Hotărârii Consiliului UNBR nr. 325/17 februarie 2018, a fost pus în funcțiune Registrul național al actelor atestate de avocat prevăzut de art. 3 alin. (3) din Legea nr. 51 /1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare pașii care trebuie parcurși pentru a accesa respectivul program informatic:

Pasul 1: Accesul avocaților la programul informatic „Registrul național al actelor atestate de avocat” se face prin intermediul meniului „CONTULUI AVOCATULUI”, aflat pe site-ul www.unbr.ro.

Pasul 2: După accesarea contului, avocatul va fi redirecționat către pagina de autentificare din aplicația informatică „Tabloul național al avocaților”, unde se va autentifica cu adresa de e-mail din Tablou și parola pe care au stabilit-o anterior, în cadrul procedurii de accesare a contului.

Pasul 3: Avocații care nu și-au accesat niciodată contul din aplicația informatică „Tabloul național al avocaților” pot obține parola accesând butonul „Avocați – recuperare cont/parolă”.

Pasul 4: Veți fi redirecționat către mecanismul de recuperare a parolei; este necesar să introduceți adresa de e-mail profesională pe care ați comunicat-o la Barou, urmată de codul de siguranță format din 4 cifre, afișat pe ecran, apoi apăsați pe butonul „Trimite”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Pasul 5: În cazul în care ați uitat adresa de e-mail profesională pe care ați comunicat-o pentru Tabloul avocaților, apăsați butonul „Nu mai cunosc email-ul!” și va apărea o nouă fereastră, unde puteți introduce codul unic de pe cardul CCBE (legitimația de avocat) în format 4000-000-000-000 și apoi apăsați butonul „Verifică”; după apăsarea butonului, veți obține adresa de e-mail cu care v-ați înregistrat în Tabloul avocaților.

Bine de știut!

1. În situația în care persoana interesată nu are o adresă validă de e-mail, care să fie comunicată Baroului în ceea ce privește Tabloul avocaților, aceasta trebuie să ia legătura cu Baroul în care este înscrisă, în vederea comunicării adresei de e-mail.

2. În situația în care persoana interesată și-a schimbat adresa de e-mail, însă nu a comunicat-o Baroului, pentru Tabloul avocaților, aceasta trebuie să ia legătura cu Baroul în care este înscrisă în vederea comunicării schimbării adresei de e-mail.

3. În situația în care persoana interesată nu mai are acces la adresa de e-mail comunicată la Barou, pentru Tabloul avocaților, aceasta trebuie să ia legătura cu Baroul în care este înscrisă pentru a comunica o nouă adresă de e-mail.

Notă: Modificările și actualizările datelor persoanelor interesate în aplicația informatică „Tabloul național al avocaților” pot fi făcute doar de către Baroul în care acestea sunt înscrise, prin intermediul administratorului desemnat de acesta. 

UNBR nu face înscrieri și nici nu face modificări în „Tabloul național al avocaților” !

Pasul 6: După autentificarea în aplicația informatică „Tabloul național al avocaților”, accesați Registrele prin intermediul butonului „Registry”.

Pasul 7: După apăsarea butonului „Registry”, veți fi redirecționat către secțiunea care cuprinde „RAA – Registrul electronic al actelor întocmite de avocați prevăzute de art. 3 alin. (1) lit. c) și d) din Legea nr. 51/1995”.

Pasul 8: Apăsați pe link-ul „RAA – Registrul electronic al actelor întocmite de avocați prevăzute de art. 3 alin. (1) lit. c) și d) din Legea nr. 51/1995” și veți intra în aplicație. După accesarea aplicației, puteți consulta MANUALUL DE UTILIZARE a aplicației:

Sursa informației


Baroul Dolj. Se vor pune în funcțiune Registrele Naționale ale Avocaților (29 mai 2018)

Potrivit unui comunicat al Baroului Dolj, acesta anunță faptul că începând cu data de 29 mai 2018, se vor pune în funcțiune Registrele Naționale ale Avocaților conform Hotărârii Consiliului UNBR nr. 271 din 26 august 2017 și a Hotărârii Consiliului UNBR nr. 325 din 17 februarie 2018.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 271 din 26 august 2017 se aprobă Registrele Naționale ale Avocaților Români, prevăzute în dispozițiile art. 3 alin. (3 ) și art. 5 alin. (10) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în baza cărora Uniunea Nationala a Barourilor din România a organizat următoarele registre publice: Registrul electronic al actelor întocmite de avocați, prevăzute de art. 3 alin.(1) lit. c) și d) din Legea nr. 51/1995 și Registrul electronic al evidenței patrimoniului de afectațiune al avocaților.

Redăm în continuare conținutul integral al acestei hotărâri, astfel cum a fost publicată de Baroul Dolj,

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”http://www.barouldolj.ro/files/8829_Hotarare-Consiliu-271-2017_Regulament_Norme-Registre-Natonale-Avocati_final-comunicata_060917.pdf” height=”800px”]

Conform Hotărârii Consiliului UNBR nr. 325 din 17 februarie 2018, prin care se aprobă regulile de procedură și anexele la acestea, aferente Regulamentului
de organizare și funcționare a Registrelor Naționale ale Avocaților Români prevăzute de art. 3 alin. (3) și art. 5 alin. (10) din Legea nr. 51 /1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-au organizat de către Uniune aplicația informatică „Registrele naționale ale avocaților români”, care este compusă din: Registrul electronic al actelor întocmite de avocați (RAA) și Registrul electronic al evidenței patrimoniului de afectațiune al avocaților (RPA).

Astfel, se menționează în această hotărâre faptul că Registrele Naționale ale Avocaților Români se pun în funcțiune după 90 de zile de la data publicării respectivei hotărâri a Consiliului UNBR și vor funcționa în paralel cu cele ținute, în format hârtie, de fiecare formă de exercitare a profesiei de avocat. Consiliile Barourilor vor verifica și vor clarifica prin consultarea avocaților funcționarea Registrelor, iar eventualele propuneri de perfecționare a acestora se vor analiza până la împlinirea termenului prevăzut mai sus. Taxa datorată de barouri pentru acoperirea cheltuielilor UNBR privind realizarea aplicației informatice, cheltuielile de dezvoltare ulterioară a acesteia, cheltuielile de exploatare și mentenanță precum și cheltuielile legate de infrastructura necesară funcționării aplicației. Cuantumul maximal al taxelor ce se pot stabili de barou pentru procesarea cererilor de cercetare a Registrelor în vederea eliberării de certificate sau înscrisuri, formulate de avocat, pentru uzul propriu sau al clientului, ori de către terți sunt stabilite în aceeași Anexă.

De asemenea conform prevederilor amintite, barourile pot decide scutirea de taxa de procesare și cercetare, caz în care petentul va achita la barou numai taxa datorată UNBR.

În plus, cerințele menționate în regulile de procedură și anexele la acestea pot fi cuprinse în câmpuri specifice distincte în aplicația on-line, fără a avea în mod obligatoriu formatul menționat în respectiva hotărâre.

Redăm în continuare conținutul integral al acestei hotărâri, astfel cum a fost publicată de Baroul Dolj.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

 

[gview file=”http://www.barouldolj.ro/files/8830_8634_Hotarare%20Consiliu%20325-2018_Proceduri%20Registre_final%20(2).pdf” height=”800px”]

Sursa informației

[UPDATE: Decizia nr. 346 din 23 august 2018 a Comisiei permanente UNBR] Baroul Dolj. Se vor pune în funcțiune Registrele Naționale ale Avocaților (29 mai 2018) was last modified: august 30th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: