[Cum a fost] Conferința „Daunele morale: aspecte şi probleme practice actuale” – Craiova, 27 februarie 2016

3487       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității din Craiova a avut loc conferința “Daunele morale. Aspecte și probleme practice actuale”. Evenimentul a fost organizat de Baroul Dolj, în parteneriat cu Centrul Teritorial Craiova al INPPA, Facultatea de Drept din Craiova și Editura Universul Juridic.

La conferință au participat 180 de avocați din Baroul Dolj, precum și magistrați de la instanțele din Craiova. În deschiderea conferinței, decanul Baroului Dolj, av. Lucian Săuleanu a mulțumit oaspeților, precum și colegilor din Barou, participanți la conferință.

Prima prezentare din cadrul dezbaterii – “Aspecte privind cuantificarea daunelor morale în urma accidentelor soldate cu deces sau vătămări corporale” a fost susținută de av. dr. Mircea Ursuța, lector INPPA.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În continuare, av. Doru Epure din Baroul București și Baroul California, membru al Asociației Barourilor Americane, a vorbit celor prezenți în sală despre cadrul general al regulilor profesiei de avocat în SUA, precum și despre acțiunile de malpraxis, generate de încălcarea regulilor mai sus amintite. Diferențele dintre practica americană și cea românească, precum și exemplele din practica avocațială americană, au generat majoritatea întrebărilor din sală.

Finalul primei părți a conferinței a aparținut conf. univ. dr. Daniel Ghiță, prodecanul Facultății de Drept Craiova, care a susținut două prelegeri: “Prejudiciul moral în cazul abuzului de drept procesual (art. 12 C. pr. civ.)” și “Aplicarea penalităților prevăzute de art. 906 C. pr. civ. pentru repararea prejudiciului moral”.

Partea a doua a conferinței a fost deschisă de executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, care a vorbit avocaților și magistraților craioveni despre aspectele procesuale ale daunelor morale, urmat fiind de conf. univ. dr. Florin Mangu (Universitatea de Vest din Timișoara), care a adus în discuție “Aspecte privind raportul dintre acțiunea civilă și acțiunea penală în situația în care fapta ilicită civilă constituie și infracțiune”.

Finalul conferinței a fost dedicat temei “Malpraxisul medical”, subiect abordat de către avocatul Sorin Stănciulescu din Baroul Dolj.

Editura Universul Juridic, în calitate de partener al evenimentului, a oferit celor prezenți posibilitatea de a achiziționa ultimele apariții editoriale la prețuri promoționale, la standul organizat lângă Aula Magna.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Sâmbătă, 27 februarie 2016,

ora 10:00

Craiova, Calea București, Nr. 107A,

Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, Aula Magna

Baroul Dolj

în parteneriat cu

Centrul Teritorial Craiova al INPPA

Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

și

Editura Universul Juridic

Baroul Dolj în parteneriat cu Centrul Teritorial Craiova al INPPA, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova și Editura Universul Juridic, organizează, sâmbătă, 27 februarie 2016, ora 10:00, în Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, conferința „Daunele morale: aspecte și probleme practice actuale”.

Conferința este acreditată de INPPA cu 10 ore de pregătire profesională continuă.

Programul

9:30 Înregistrarea participanților

10:00 – Av. Lucian Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj – Cuvânt de deschidere

Av. dr. Mircea Ursuța, Baroul Bihor: Aspecte privind cuantificarea daunelor morale în urma accidentelor soldate cu deces sau vătămări corporale.

Av. Doru Epure, Baroul București, Baroul Statului California și Asociația Barourilor Americane (ABA) – MALPRAXIS U.S.A. – Cadrul general al regulilor profesiei de avocat în Statele Unite și acțiunile în malpraxis generate de încălcarea acestora.

Conf. univ. dr. Daniel Ghiță, Universitatea din Craiova – Prejudiciul moral în cazul abuzului de drept procesual (art. 12 C. pr. civ.); Aplicarea penalităților prevăzute de art. 906 C. pr. civ. pentru repararea prejudiciului moral.

11:45 – Pauză de cafea

12:15 – Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache – Daunele morale. Aspecte procesuale.

Conf. univ. dr. Florin Mangu, Universitatea de Vest din Timișoara – Aspecte privind raportul dintre acțiunea civilă și acțiunea penală în situația în care fapta ilicită civilă constituie și infracțiune.

Av. Sorin Stănciulescu, Baroul Dolj – Practica judiciară în materia malpraxisului medical.


Avocații din Baroul Dolj sunt invitați ca până în ziua de 24 februarie 2016 să comunice speakerilor întrebări și sugestii la adresa de email [email protected] în vederea discutării în cadrul conferinței.

Taxa de participare este de 50 lei și se poate achita și la locația conferinței (în ziua în care va fi organizată), la casieria Baroului Dolj (Craiova, Calea București, Bl. 17D mezanin) sau în contul Baroului Dolj – RO24 BRDE 170S V725 4607 1700 deschis la BRD-GSG Craiova.

Parteneri media ai conferinței sunt ujmag.ro, Juridice.ro, PRO Universitaria, Avocatura.com, Gazeta de Sud și Jurnalul Olteniei.Afis Conferinta DAUNELE MORALE Craiova 27 februarie 2016

Sursa informației este Baroul Dolj (www.barouldolj.ro).

[Cum a fost] Conferința „Daunele morale: aspecte și probleme practice actuale” – Craiova, 27 februarie 2016 was last modified: martie 14th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter