Conferința Independența Avocaților

1949       0
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[UPDATE: Cum a fost] Baroul Dolj. Conferința „Independența Avocaților”, în data de 6 mai 2017, la Craiova 📅 06 mai 2017 Craiova [UPDATE: Cum a fost] Baroul Dolj. Conferința „Independența Avocaților”, în data de 6 mai 2017, la Craiova

Data 06 mai 2017
Locația Aula Magna, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova
Speakeri Lucian Bernd Săuleanu, Sevastian Cercel, Stanca Ioana Gidro, Gheorghe Florea, Christoph Munz, Nikolaos Valergakis, Flavius Antoniu Baias, Kiril Atanasov Gruev, Mariusz Maciejewski, Emanoil Ploșniță, Dan Oancea, Biljana Dražević

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 8 mai 2017: Cum a fost

Potrivit unui comunicat, sâmbătă, 6 mai 2017, în Aula Magna a Facultății de Drept a avut loc Conferința „Independența Avocaților” organizată de Baroul Dolj în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), Facultatea de Drept a Universității din Craiova și Centrul Teritorial Craiova al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA).

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

La acest eveniment au participat avocați și invitați din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia și România.

Primul mesaj al conferinței, a venit din partea domnului avocat Lucian Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj, care, înainte de toate, a mulțumit participanților și invitaților, conturând totodată cadrul general al evenimentului, prin sublinierea rolului fundamental pe care independența avocaților îl are pentru statul de drept și pentru orice sistem judiciar funcțional.

În continuare, au adresat cuvinte de bun venit domnul Sevastian Cercel, Decanul Facultății de Drept din Craiona, doamna avocat Stanca Gidro, Președinte al Comisiei Barourilor de Est din cadrul Federației Barourilor Europene și domnul Charles Kaufhold, secretar general al Federației Barourilor Europene.

După ce domnul Christoph Munz, trezorierul FBE și vicepreședintele Comisiei Barourilor de Est a FBE, a vorbit în primul panel despre independența barourilor și relația lor cu autoritățile publice, domnul Nikolaos Valergakis, decanul Baroului Salonic, a prezentat impactul taxării înalte asupra avocaților și independenței lor.

Decanul Facultății de Drept București, domnul profesor Flavius Baias, a vorbit în continuare despre independența avocaților și admiterea în profesia de avocat. La finalul primului panel a fost prezentată tema ”Independența Barourilor” de către decanul baroului Vidin, domnul avocat Kiril Gruev.

Al doilea panel a debutat cu prezentarea temei ”Avocatul și Internetul” de către domnul avocat Dan Oancea, membru în Consiliul UNBR, după care domnul Mariusz Maciejewski, președintele Comitetului de Dezvoltare Profesională din cadrul Baroului Varșovia, a vorbit despre practica modernă a avocaturii prin utilizarea medierii în cauzele de afaceri.

Domnul avocat Traian Briciu, vicepreședintele UNBR și directorul INPPA, a vorbit despre independența avocatului față de client, iar domnul avocat Emanoil Ploșniță, decanul Baroului Chișinău, a vorbit despre asigurarea independenței avocatului prin standarde profesionale și etice.

Înainte de formularea concluziilor de către domnul decan Lucian Bernd Săuleanu, au luat cuvântul doamna Biljana Drazevic, decanul Baroului Zajecar și domnul Fatmir Braka, decanul Baroului Tirana, care au vorbit despre provocările pentru independența avocatului.


Update 8 mai 2017: Ședința Comisiei Barourilor de Est din cadrul Federației Barourilor din Europa

Potrivit unui comunicat, Baroul Dolj a organizat în ziua de vineri, 5 mai 2017, ședința Comisiei Barourilor de Est a Federației Barourilor din Europa, care a avut loc la sediul Facultății de Drept din Craiova și la care au participat reprezentanți ai barourilor din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia și România.

Decanul Facultății de Drept din Craiova, domnul prof. univ. dr. Sevastian Cercel, a deschis lucrările ședinței, după care doamna Stanca Gidro, președintele Comisiei Barourilor de Est și domnul Christoph Munz, vicepreședinte, au prezentat activitatea Federația Barourilor din Europa, beneficiile membrilor federației, rolul, importanța și proiectele Comisiei Barourilor de Est.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

În alocuțiunea sa, domnul decan Lucian Bernd Săuleanu a mulțumit participanților pentru efortul de a se deplasa la Craiova și a subliniat importanța cooperării internaționale pentru dezvoltarea profesiei de avocat.

În continuare, au fost discutate problemele comune ale avocaților din barourile est-europene și propuneri de acțiune comună prin intermediul Federației Barourilor din Europa, toți participanții care au luat cuvântul fiind de acord că, indiferent de țară și barou, problemele avocaților sunt aceleași și pot fi rezolvate prin întreținerea bunelor relații, prin solidaritate și prin acțiuni comune.

Ședința a fost rezultatul bunelor relații de cooperare internațională pe care Baroul Dolj le are cu Federația Barourilor din Europa, pe de o parte și cu barourile din estul și sudul Europei, neafilitate la Federație, pe de altă parte. La ședință au participat decanii și alți reprezentanți ai barourilor Chișinău, Dresda, Luxemburg, Nis, Tirana, Varșovia, Vidin, Salonic și Zajecar. Din România au participat decanii barourilor Argeș, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Dolj.

Update 5 mai 2017: Transmisie LIVE a conferințeiBaroul Dolj și Uniunea Națională a Barourilor din România, Facultatea de Drept – Universitatea din Craiova și Centrul Teritorial Craiova al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților organizează sâmbătă, 6 mai 2017, conferința „Independența Avocaților” la Craiova, în Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității din Craiova.

Redăm mai jos programul evenimentului, astfel cum a fost comunicat de către organizatori.

09:30 – 10.00     ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR

Aula Magna, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

Strada Calea București, Nr. 107D, Craiova, Județul Dolj, Romania

10:00 – 10.15     BUN VENIT ȘI DESCHIDEREA CONFERINȚEI

Lucian Bernd SĂULEANU, Decanul Baroului Dolj

Sevastian CERCEL, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

Stanca Ioana GIDRO, Președinte, Comisia Barourilor de Est FBE

10:15 – 12.15     PANEL 1

10:15 – 10.35     Gheorghe FLOREA, Președinte, Uniunea Națională a Barourilor din România

AUTONOMIA PROFESIEI DE AVOCAT. INDEPENDENȚA FUNCȚIONALĂ ȘI LIMITELE ACESTEIA.

10:35 – 10.55     Christoph MUNZ, Vicepreședinte, Comisia Barourilor de Est FBE

INDEPENDENȚA BAROURILOR ȘI RELAȚIA ACESTORA CU AUTORITĂȚILE PUBLICE

10:55 – 11.15     Nikolaos VALERGAKIS, Președinte, Baroul Salnic, Grecia

INDEPENDENȚA FINANCIARĂ A AVOCATULUI. IMPACTUL NIVELULUI ÎNALT DE IMPOZITARE DIN GRECIA ASUPRA INDEPENDENȚEI AVOCAȚILOR

11:15 – 11.35     Flavius Antoniu BAIAS, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea București

INDEPENDENȚA AVOCATULUI ȘI INTRAREA ÎN PROFESIA DE AVOCAT

11:35 – 11.55     Kiril Atanasov GRUEV, Decan, Baroul Vidin, Bulgaria

INDEPENDENȚA BAROURILOR

11:55 – 12.15     ÎNTREBĂRI ȘI DISCUȚII

12:15 – 12.30     PAUZĂ DE CAFEA

12:30 – 14.10     PANEL 2

12:30 – 12.50     Mariusz MACIEJEWSKI, Președinte, Comitetul de Dezvoltare Profesională, Baroul Varșovia, Polonia

UTILIZAREA EFICIENTĂ A MEDIERII ÎN CAUZELE DE AFACERI PENTRU O PRACTICĂ MODERNĂ A AVOCATURII

12:50 – 13.10     Emanoil PLOȘNIȚĂ, Decan, Baroul Chișinău, Moldova

ASIGURAREA INDEPENDENȚEI AVOCATULUI ȘI STANDARDE PROFESIONALE ȘI ETICE

13:10 – 13.30     Dan OANCEA, Consilier, Uniunea Națională a Barourilor din România

AVOCATUL ȘI INTERNETUL

13:30 – 13.50     Biljana DRAŽEVIĆ, Decan, Baroul Zaječar, Serbia

PROVOCĂRI PENTRU INDEPENDENȚA AVOCATULUI

13:50 – 14.10     ÎNTREBĂRI, DISCUȚII ȘI ÎNCHIDEREA CONFERINȚEI

Lucian Bernd SĂULEANU, Decanul Baroului Dolj

[UPDATE: Cum a fost] Baroul Dolj. Conferința „Independența Avocaților”, în data de 6 mai 2017, la Craiova was last modified: mai 17th, 2017 by Universul Juridic
8 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter