Baroul Bucureşti. Situația onorariilor pentru asistența judiciară în materie penală

24 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 269

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial, a avut loc o întâlnire între decanul Baroului București, membri ai Consiliului Baroului București  și Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Prim-Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru a rectifica problema acordării onorariilor avocaților care desfășoară asistență judiciară în materie penală.

Acest onorariu este obligatoriu în conformitate cu Protocolul din 14.02.2019, încheiat între Ministerul Justitiei, Ministerul Public și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Astfel, s-a concluzionat faptul că dificultățile în efectuarea plăților onorariilor în legătură cu asistența judiciară rezultă din faptul că includerea Ministerului Public nu a fost corelată cu precederea sumelor aferente în buget, astfel încât, în prezent, nu există resurse financiare care să permită efectuarea acestor plăți.

De asemenea, s-a arătat că multe dintre referatele prezentate la plată de Baroul Bucuresti, deși întocmite cu respectarea legii și conform regulilor de lucru convenite conform vechiului protocol, nu sunt însoțite de ordonanța procurorului, așa cum prevede art. 5 alin. 2 din Protocol, ci sunt aprobate de unitățile de poliție la care au fost prestate activitățile de asistență judiciară.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 

Baroul București. Situația onorariilor pentru asistența judiciară în materie penală was last modified: mai 24th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter