Baroul București. Raportul „Eficiența cooperării judiciare în materie penală în UE”

13 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 46
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a anunțat lansarea, de către Centrul Român de Politici Europene (CRPE), a raportului intitulat „Eficiența cooperării judiciare în materie penală în UE”, prin care este analizat modul în care România, Italia și Spania aplică deciziile-cadru ale Uniunii Europene legate de sentințele celor condamnați în alte țări.

Astfel, deciziile-cadru analizate sunt următoarele:

− Decizia-cadru 829/2008 privind ordinul european de supraveghere judiciară,

− Decizia-cadru 947/2008 privind măsurile de probațiune și sancțiunile alternative,

− Decizia-Cadru 909/2008 privind transferul deținuților.

De asemenea, CRPE, alături de Universitatea din Torino, Amapola Progetti (Italia), Ministerul de Justiție din Italia și Universitatea A Coruña (Spania), au analizat cum funcționează cele trei decizii-cadru în practică, ce limitări sunt, atât în ceea ce privește cooperarea intra-state, cât și cele de ordin național, ce obstacole sunt întâlnite de magistrați în buna folosire a acestor instrumente, dar și propuneri pentru îmbunătățirea cadrului practic de implementare a deciziilor.

Totodată, concluzia raportului este că, la 12 ani de când aceste instrumente legislative au fost lansate, ele sunt folosite limitat chiar și între statele cu o intensă cooperare și cu un număr semnificativ de cetățeni străini rezidenți sau nerezidenți (cazurile România – Italia și România – Spania cu o populație de peste un milion de români în fiecare din celelalte două state membre).

Raportul integral poate fi consultat aici.

 

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Baroul București. Proiectul internațional „Justiție prietenoasă pentru copii”

Baroul București. Raportul „Eficiența cooperării judiciare în materie penală în UE” was last modified: ianuarie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter