Baroul București. Poziția privind interpretarea art. 91 alin. (4) din Codul de Procedură Penală

11 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 186

Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a publicat un comunicat privind interpretarea dată articolului 91 alin. (4) din Codul de Procedura Penală, prin Minuta Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 noiembrie 2020, care dispune că: „Delegația apărătorului din oficiu încetează la prezentarea apărătorului ales”.

Astfel, Consiliul Baroului București reiterează că interpretarea dată articolului 91 alin. (4) contravine dreptului fundamental al justițiabilului de a-și alege liber avocatul și consolidează o practică nepermisă de lege, prin impunerea unui apărător, cel din oficiu, împotriva voinței și alegerii libere a justițiabilului.

De asemenea, Baroul București menționează faptul că nu a fost informat de instanțele din București despre incidente cu avocații aleși care să fi determinat necesitatea menținerii delegațiilor din oficiu.

Totodată, Baroul a dispus o verificare a situațiilor în care instanțele din București mențin delegațiile avocatului desemnat pentru asistență judiciară din oficiu, urmând să facă publice aceste informații și să ia măsurile necesare, potrivit legii.

Pentru comunicatul, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Poziția față de aplicarea art. 91 alin. (4) din Codul de Procedură Penală

Baroul București. Poziția privind interpretarea art. 91 alin. (4) din Codul de Procedură Penală was last modified: noiembrie 11th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter