[UPDATE: Rezoluția AGA. Apel către Guvernul României] Baroul București. Organizarea Adunării Generale Ordinare anuale

30 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1050
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 martie 2018: Rezoluția Adunării Generale a Avocaților din Baroul București. Apel către Guvernul României

Potrivit unui comunicat din data de 29 martie 2018, Baroul București a dat publicității Rezoluția Adunării Generale a Avocaților din data de 5 martie 2018.

Astfel, ca urmare a celor dispuse în cadrul Adunării Generale a Avocaților, decanul Baroului București informează avocații cu privire la demersurile efectuate pentru transmiterea Rezoluției Adunării către Consiliul Superior al Magistraturii, instanțele de judecată din raza Baroului București și Ministerul Justiției, cu privire la:

Campanie Craciun UJmag 2020

– necesitatea respectării dispozițiilor legale privitoare la încetarea mandatului avocatului din oficiu în condițiile art. 91 alin. (4) din Noul Cod de procedură penală și

– necesitatea recunoașterii activității desfășurate de avocații desemnați în cauzele în care asistența este obligatorie, prin acordarea onorariilor stabilite prin Protocolul încheiat la data de 6 iunie 2015 între Ministerul Justiției și Uniunea Națională a Barourilor din România, reducerile urmând să aibă caracter de excepție și temeinic motivat.

Totodată, decanul Baroului București informează avocații cu privire la demersurile efectuate pentru transmiterea unui apel Guvernului României, pentru alocarea unui teren în perimetrul viitorului „Cartier al Justiției”.

Vezi și Ministrul justiției și reprezentanții Băncii Mondiale – proiectul „Cartierul pentru Justiție”

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul respectivei rezoluții, astfel cum a fost publicat de către Baroul București:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/03/rezolutia-aga.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 1 martie 2018: Materiale Adunarea Generală din data de 5 martie 2018

Potrivit unui comunicat din data de 28 februarie 2018, Baroul București a făcut publică o serie de materiale privind Adunarea Generală din data de 5 martie 2018:

Raportul privind situația financiar-contabilă a Baroului București pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017;

– Raportul Cenzorilor Baroului București pe anul 2017;

Bugetul de venituri și cheltuieli al Baroului București pentru anul 2018;

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Raport privind activitatea Consiliului Baroului București în anul 2017;

Modelul aferent mandatului de reprezentare pentru Adunarea Generală Ordinară a Baroului București;

– Lista finală a candidaturilor validate pentru calitatea de reprezentant al Baroului București la Congresul Avocaților din 20-21 aprilie 2018;

Vezi și [UPDATE: Congresului Avocaților 2018 – tema „Secretul profesional al avocatului”] Baroul București. Procedura alegerii delegaților Baroului București la Congresul Avocaților (20-21 aprilie 2018)

– Componența comisiei de numărare a voturilor pentru alegerea delegaților Baroului București la Congresul Avocaților din 20-21 aprilie 2018.

Sursa informației


Baroul București. Organizarea Adunării Generale Ordinare anuale

Potrivit unui comunicat din data de 1 februarie 2018, Baroul București a dat publicității hotărârea prin care se convoacă Adunarea Generală Ordinară anuală a Baroului București.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare respectiva convocare, astfel cum a fost publicată de către Baroul București:

 

HOTĂRÂRE

Având în vedere necesitatea organizării Adunării Generale Ordinare anuale,

Luând în considerare dispozițiile art. 51 – art. 55, art. 56 alin. (2) lit. a), r) și s) și art. 62 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată,

În temeiul prevederilor art. 65, art. 66, art. 67, art. 68, art. 76 alin. (6), art. 81 alin. (6) din Statutul profesiei de avocat, cu modificările și completările ulterioare,

CONSILIUL BAROULUI BUCUREȘTI

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. Se convoacă Adunarea Generală Ordinară a Baroului București în ziua de luni, 5 martie 2018, ora 15.00, în Sala Mare a Palatului din București, cu următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea, discutarea și supunerea la vot a raportului Consiliului privind activitatea desfășurată în anul 2017;

2. Aprobarea raportului Comisiei de cenzori privind activitatea financiar-contabilă în anul 2017;

3. Descărcarea Consiliului cu privire la activitatea și gestiunea sa pentru anul 2017;

4. Aprobarea proiectului de buget pentru anul 2018;

5. Alegerea delegaților Baroului București la Congresul Avocaților din 20-21 aprilie 2018;

Vezi și Baroul București. Procedura alegerii delegaților Baroului București la Congresul Avocaților (20-21 aprilie 2018)

6. Dezbateri cu privire la cuantumul contribuțiilor datorate de avocați la bugetul Baroului București;

Vezi și [UPDATE: Emiterea unor decizii individuale pentru suspendarea exercițiului profesiei] Baroul București. Neplata contribuțiilor profesionale

7. Politica de investiții a Baroului București în anul 2018;

8. Adoptarea hotărârii privind desfășurarea adunărilor generale prin vot electronic, inclusiv de la sediul formei de exercitare a profesiei;

9. Dezbatere privind aplicarea prevederilor privind onorariile minimale din art. 31 alin. (12) și art. 66 lit x) din Legea nr. 51/1995, astfel cum s-a dispus prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 289/09.12.2017;

Vezi și [UPDATE: Baroul București. Dezbatere privind onorariile minimale] Informare adresată Consiliului UNBR privind condițiile în care s-a adoptat Decizia nr. 250/28 septembrie 2017 a Comisiei Permanente – referitoare la „tabloul onorariilor minimale”

10. Diverse.

Art. 2. În situația în care, numărul legal de participanți nu este întrunit, Adunarea Generala Ordinară se reconvoacă în ziua de luni, 19 martie 2018, ora 15.00, în Sala Mare a Palatului din București, cu aceeași ordine de zi.

Art. 3. Este permisă participarea prin mandatar, indiferent de forma de exercitare a profesiei, pentru una sau ambele date, conform regulilor mandatului.

Art. 4. Prezenta hotărâre se va aduce la cunoștința publică prin afișare la sediu și prin publicare pe site-ul oficial al baroului.

Art. 5. Compartimentele Secretariat-Cancelarie, Dezvoltare-Resurse Umane, Contablilitate și Administrativ vor aduce la îndeplinire dispozițiile prezentei hotărâri.

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI

DECAN,

Av. Ion DRAGNE

Nr. 1/30.01.2018

Sursa informației

[UPDATE: Rezoluția AGA. Apel către Guvernul României] Baroul București. Organizarea Adunării Generale Ordinare anuale was last modified: martie 30th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.