Baroul București. Invitație cercetare cooperare judiciară în materie penală – intra-UE

14 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 311

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 14 ianuarie 2019, Baroul București a dat publicității solicitarea Centrului Român de Politici Europene cu privire la cercetarea realizată în cadrul unui program al DG JUSTICE, Comisia Europeană, privind mecanismul de cooperare în materie penală între România și alte state membre UE.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare respectiva solicitare, astfel cum a fost publicată de către Baroul București:

„Vă contactăm în legătură cu o cercetare realizată în cadrul unui program al DG Justice, Comisia Europeană, privind mecanismul de cooperare în materie penală între România și alte state membre UE. Vă adresăm rugămintea de a ne facilita accesul la câteva informații/profesioniști privind Decizia-cadru nr. 909 – recunoașterea reciprocă în cazul transferului persoanelor care execută pedepse privative de libertate (FD 2008/909/JAI),

Cercetarea face parte din proiectul «Mutual Trust and Social Rehabilitation Into Practice», ce vizează Italia, Spania și România, în legătură cu aplicarea practică a trei decizii-cadru ale UE privind recunoașterea reciprocă în cazul transferului persoanelor care execută pedepse privative de libertate (FD 2008/909/JAI), în cazul persoanelor supuse probațiunii și sancțiunilor alternative (FD 2008/947/JAI) și a persoanelor puse sub învinuire, care urmează a fi judecate (FD 2009/829/JAI).

În fiecare dintre aceste țări, urmărim modul în care profesioniștii din instituțiile abilitate pun în practică respectivele decizii, dacă au dificultăți și cum poate fi îmbunătățită cooperarea și/sau dacă sunt necesare ajustări ce vizează politicile publice – naționale sau chiar europene.

În cadrul proiectului vor fi organizate și două sesiuni de schimb de bune practici și cooperare între cele trei țări.

Din aceste considerente, este necesar să cunoaștem care sunt practicienii din România care au fost implicați în rezolvarea acetor cauze pentru: a) a-i invita să completeze un chestionar (link atașat), b) a-i invita la workshop-urile organizate cu parteneri practicieni din Italia și Spania.

Vă rugăm astfel să completați chestionarul atașat (maximum 7 minute durata de completare) pe tema aplicării Deciziei-cadru nr. 909 privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce în cazul hotărârilor judecătorești în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană, respectiv recunoașterii hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine (Legea nr. 302/2004).

În cazul în care nu v-ați implicat în astfel de cazuri sau nu cunoașteți Decizia nr. 909, vă rugăm să transmiteți chestionarul colegilor dvs din Baroul București care au fost implicați în asemenea cazuri.

Chestionarul este disponibil la următorul link:

http://sondaje.crperesearch.ro/index.php/survey/index/sid/677763/newtest/Y/lang/ro.

Informațiile pe care ni le furnizați nu vor fi asociate cu numele dumneavoastră, iar răspunsurile sunt strict confidențiale.

Consorțiul ce implementează acest proiect este compus din Universitatea din Torino (Italia) – Facultatea de Drept, Amapola Progetti (Italia), Ministerul de Justiție din Italia (Italia), Universitatea A Coruña (Spania), Centrul Român de Politici Europene (România), LiderJust (România).

Vă rămanem la dispoziție pentru orice alte informații considerați necesare.

Cu stimă,
Bianca Toma

Director Programe
Centrul Român de Politici Europene”.

Sursa informației

Baroul București. Invitație cercetare cooperare judiciară în materie penală – intra-UE was last modified: ianuarie 14th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter