[UPDATE: Precizări cu privire la scopul comunicării chestionarului] Baroul București. Chestionar dedicat avocaților privind implicarea acestora în educația juridică în școli (gimnaziu și liceu)

1 feb. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 332
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Precizări cu privire la scopul comunicării chestionarului

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat prin care face câteva precizări referitoare la scopul comunicării chestionarului transmis prin IFEP cu privire la disponibilitatea avocaților de a participa la educația juridică formală și informală în școli.

Astfel, avocații au fost rugați să răspundă la câteva întrebări, „în scopul organizării activităților de predare, precum și în scopul constituirii unei baze de date cu avocații care doresc să se implice în proiectele privind educația juridică în școli”.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Ca urmare a adoptării Legii nr. 184/2021, activitățile didactice cu conținut juridic în învățământul liceal și gimnazial au devenit compatibile cu profesia de avocat. În acest sens, UNBR este în negocieri cu Ministerul Educației în vederea găsirii celor mai bune soluții de implicare a avocaților în școli, atât în ceea ce privește educația juridică formală, cât și cea informală.

De asemenea, pentru implicarea avocaților în educația formală, respectiv predarea orelor obligatorii în școli, este necesar ca avocații să îndeplinească cerințele prevăzute de legea educației naționale nr. 1/2011. Drept consecință a acestui fapt, este un proces de durată, care presupune ca avocații să parcurgă modulele stabilite de Ministerul Educației, dar și constituirea unei programe școlare.

În ceea ce privește educația informală, neremunerată, aceasta se înscrie în contextul campaniilor de responsabilitate socială pe care urmează să le promoveze UNBR în perioada imediat următoare, în considerarea faptului că reprezintă o condiție esențială pentru imaginea și respectul oricărei organizații profesionale sau persoane fizice sau juridice. În plus, este un exercițiu benefic pentru avocații care doresc să se implice în educația formală. De aceea, a doua întrebare din chestionar viza dorința avocaților de a se implica voluntar și neremunerat, pentru a vedea disponibilitatea avocaților pentru aceste proiecte de responsabilitate socială.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)


Baroul București invită avocații interesați să completeze chestionarul „Fii avocat în școala ta!”, demers întreprins de Uniunea Națională a Barourilor din România în vederea implicării avocaților în educația juridică în școli (gimnaziu și liceu).

Astfel, proiectul UNBR a fost demarat în contextul în care, urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 273/2021, educația juridică va fi materie obligatorie la nivel preuniversitar (gimnaziu și liceu) începând cu anul școlar 2022-2023, iar, în urma modificărilor aduse prin Legea nr. 184/2021, profesia de avocat a devenit compatibilă cu activitățile didactice cu conținut juridic în învățământul liceal și gimnazial.

Prin urmare, în scopul organizării activităților de predare și pentru constituirea unei baze de date cu avocații care doresc să se implice în proiectele privind educația juridică în școli, avocații sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:

1. Sunteți interesat să vă implicați în activități de educație juridică în școli, formale și informale?

2. Aveți disponibilitatea de a vă implica voluntar și neremunerat în astfel de activități?

3. Ați mai participat până în prezent la astfel de activități? Dacă da, vă rugăm să ne oferiți câteva informații legate de acțiunile respective.

4. De ce vă doriți să faceți parte din programul de educație juridică în școli?

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Termenul-limită pentru trimiterea chestionarului completat este 28 ianuarie 2022, la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru a consulta informații suplimentare despre acest chestionar, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și Baroul București. Ediția a 15-a a Conferinței „Challenges of the Knowledge Society”, 20 mai 2022

[UPDATE: Precizări cu privire la scopul comunicării chestionarului] Baroul București. Chestionar dedicat avocaților privind implicarea acestora în educația juridică în școli (gimnaziu și liceu) was last modified: ianuarie 31st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter