Baroul București. Avocații care au plătit cotizațiile în avans, anterior creșterii nivelului cotizațiilor, nu vor datora majorări de întârziere

14 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 246

Consiliul Baroului București a decis că avocații care au achitat sumele datorate la bugetul Baroului și la cel al Uniunii Naționale a Barourilor din România, pentru anul 2021, anterior majorării cotizației din vara anului 2021, nu vor plăti majorări de întârziere pentru diferența neachitată la timp.

În acest sens, în cadrul ședinței din 11 ianuarie 2022, Consiliul a analizat situația rezultată ca urmare a aplicării majorărilor de întârziere în cazul neachitării la timp a diferenței rezultate în urma creșterii cotizației lunare de la 35 lei la 50 lei, dispusă cu începere de la 1 iulie 2021.

Astfel, Consiliul a constatat că există cazuri în care unii avocați care au achitat în avans sumele datorate pentru anul 2021, efectuând plata anterior majorării cotizației, nu au achitat și diferența de plată în timp util, fapt ce a generat calcularea unor majorări de întârziere.

Pentru a remedia o situație inechitabilă, Consiliul a considerat că este necesar să intervină compensația de drept, în limita plăților făcute anticipat, fără a se datora majorări de întârziere, urmând ca avocații aflați în această situație să achite doar diferența de 15 lei la contribuțiile lunare către Barou (de la 1 iunie 2021) și UNBR (de la 1 iulie 2021).

Mai menționăm și faptul că sumele achitate de avocați cu titlu de majorări de întârziere, exclusiv pentru situația expusă mai sus, vor putea fi restituite, la cererea persoanelor interesate.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și Baroul București. Suspendarea pentru neplata contribuțiilor profesionale începând cu 1 martie 2022

Baroul București. Avocații care au plătit cotizațiile în avans, anterior creșterii nivelului cotizațiilor, nu vor datora majorări de întârziere was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter