Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministrului muncii și protecției sociale privind clarificarea modului de aplicare al art. 2 din O.U.G. nr. 59/2020

2 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 359
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Instituția Avocatul Poporului (www.avp.ro) a publicat un comunicat prin intermediul căruia solicită Ministrului muncii și protecției sociale să clarifice modul de aplicare a art. 2 din O.U.G. nr. 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

În acest caz, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brașov, s-a sesizat din oficiu privind neclaritățile modului de interpretare și aplicare a prevederilor art. 2 din O.U.G. sus-menționată, anume cele privind acordarea drepturilor salariale indiferent de timpul efectiv lucrat. Astfel,  persoanele care au prestat muncă doar 14 zile pe lună, conform prevederilor legale instituite în perioada stării de urgență, pot suferi pierderi patrimoniale deoarece, pentru perioada anterioară decretării stării de urgență, vor beneficia de drepturi salariale fără a se ține cont de timpul efectiv lucrat, în baza prevederilor menționate.

Astfel, Avocatul Poporului solicită comunicarea unui punct de vedere privind modul în care vor fi interpretate prevederile legale menționate în situația de față, precum și dacă au fost trimise lămuriri autorităților în cauză, pentru aplicarea unitară a dispozițiilor legale.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministrului muncii și protecției sociale privind clarificarea modului de aplicare al art. 2 din O.U.G. nr. 59/2020 was last modified: iunie 2nd, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter