Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministerului Educației și Cercetării cu privire la situația tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada înscrierii la examenul de Bacalaureat 2020

29 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 359

Instituția Avocatul Poporului (www.avp.ro) a publicat un comunicat prin intermediul căruia solicită Ministerului Educației și Cercetării clarificarea situației tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada înscrierilor sau chiar în timpul desfășurării probelor la examenul național de Bacalaureat 2020 și cărora trebuie să le fie eliberate cărți de identitate noi.

Solicitarea survine în urma informațiilor primite de la petenți, conform cărora, în prezent, este nevoie de o programare prealabilă pentru depunerea sau eliberarea documentelor, iar termenul de soluționare al cererilor de eliberare a actelor este de cel putin 10 zile, aceștia neavând certitudinea că se pot înscrie la timp, în lipsa unei cărți de identitate viabilă.

Astfel, Avocatul poporului solicită depunerea tuturor demersurilor necesare pentru a asigura celor aflați în această situație accesul neîngrădit la înscrierea și participarea la examenul de Bacalaureat 2020.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministerului Sănătății privind restrângerea accesului pacienților cu boli cronice în spitale desemnate suport Covid-19

Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministerului Educației și Cercetării cu privire la situația tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada înscrierii la examenul de Bacalaureat 2020 was last modified: mai 29th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.