Avocatul Poporului susține că poate ataca la Curtea Constituţională O.U.G. de modificare a codurilor penale, doar peste 10 zile

1 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 590

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍Vezi și Cristi Danileț reacționează prompt în raport cu adoptarea O.U.G. de modificare a CP și CPP

Admiterea in profesiile juridice

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, susține că nu poate ataca la Curtea Constituțională O.U.G. de modificare a codurilor penale, adoptată de Guvern, noaptea zilei de 1 februarie 2017, până nu intră în vigoare.

„Vreau să verific și în Monitorul Oficial pentru că, din câte am înțeles, O.U.G. ar urma să intre în vigoare peste 10 zile. Potrivit legii, nu avem competența de a o ataca la Curte decât după ce intră în vigoare. Prin urmare, în această perioadă de zece zile noi nu avem nicio competență. Chiar domnul președinte preciza la CSM că solicită CSM să constate că s-a născut un conflict juridic de natură constituțională și să sesizeze direct CCR. Precizez că în materie de conflict juridic de natură constituțională, noi nu avem competența. În această perioadă de 10 zile nu avem nicio competență”, a declarat Victor Ciorbea pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă nu poate bloca O.U.G., Ciorbea a răspuns negativ: „Potrivit legii, noi putem ataca legile și O.U.G. după ce intră în vigoare. Nu putem sesiza nimic.”, a precizat Avocatul Poporului.

La întrebarea dacă va lăsa totul în sarcina președintelui Klaus Iohannis și a Consiliului Superior al Magistraturii, Ciorbea a răspuns că nu va lăsa acest demers în seama „președintelui” și a „CSM”, ci  a „celor care pot sesiza CCR cu privire la conflictul juridic de natură constituțională”.

Pe de altă parte, întrebat ce le transmite miilor de români care au ieșit în stradă, Ciorbea a răspuns că nu le spune nimic pentru că nu face „declarații politice”: „Nu le spun nimic pentru că eu nu fac declarații politice. Mă duc să analizez”, a spus Ciorbea.

Sursa informației

Menționăm că Plenul CSM a votat astăzi în unanimitate ca președintele acestei instituții, jud. Mariana Ghena, să sesizeze Curtea Constituțională privind modificările codurilor penale.

👍Vezi și: Plenul CSM a votat în unanimitate pentru sesizarea CCR în legătură cu modificarea codurilor penale

Avocatul Poporului susține că poate ataca la Curtea Constituțională O.U.G. de modificare a codurilor penale, doar peste 10 zile was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter