Avocatul Poporului. Excepția de neconstituționalitate privind dispozițiile Legii privind aprobarea O.G. nr. 18/2021 pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea unor acte normative în domeniul sănătății

27 mai 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 98
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Instituția Avocatul Poporului a publicat un comunicat privind sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Legii privind aprobarea O.G. nr. 18/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea unor acte normative în domeniul sănătății precum și pentru abrogarea art. 4 din Legea nr. 584/2002 privind măsurile de prevenire a răspândirii maladiei SIDA în România și de protecție a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA (PL-x nr. 485/2021), precum și ale art. V din O.G. nr. 18/2021.

Astfel, în opinia Avocatului Poporului, dispozițiile menționate încalcă prevederile constituționale, din perspectiva următoarelor motive de neconstituționalitate:

Campanie Craciun UJmag 2020

1.  Încălcarea art.1 alin. (3) privind caracteristicile statului de drept, ale art.1 alin. (5) în componenta privind principiul legalității și principiul securității raporturilor juridice, ale art. 34 alin. (1) și alin. (2) privind dreptul la ocrotirea sănătății și obligația statului de a lua măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice din Constituție;

2. Încălcarea art. 108 alin. (3) din Constituție privind nerespectarea delegării legislative impuse prin Legea nr. 195 din 8 iulie 2021 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Față de cele de mai sus, Avocatul Poporului apreciază că argumentele invocate susțin neconstituționalitatea și solicită Curții Constituționale pronunțarea unei decizii de admitere a obiecției de neconstituționalitate, astfel cum a fost invocată.

Întreaga motivație pe care se bazează opinia Avocatului Poporului se regăsește aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright foto: freepik)

Sursa informației

📱 Vezi și Avocatul Poporului. Excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 393 alin. (3) și ale art. 488 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată și modificată, față de art. 1 alin. (5), art. 21 alin. (3), art. 131 și art. 132 din Constituție

 

 

Avocatul Poporului. Excepția de neconstituționalitate privind dispozițiile Legii privind aprobarea O.G. nr. 18/2021 pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea unor acte normative în domeniul sănătății was last modified: mai 27th, 2022 by Universul Juridic
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter