Avocatul Poporului. Activitatea Avocatului Copilului de la înființare și până în prezent

30 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 55

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Instituția Avocatul Poporului (www.avp.ro) a publicat un comunicat, ca urmare a primirii mai multor petiții referitoare la activitatea Avocatului Copilului, prin care prezintă o situație sintetică a departamentului de specialitate.

Astfel, în perioada aprilie 2018-15 iunie 2020, de la înființarea Avocatului Copilului, au fost înregistrate 1.259 petiții, 894 de sesizări din oficiu (54 cazuri moarte nenaturală, 228 cazuri abuz, 612 cazuri cu alt obiect), au fost efectuate 243 de anchete, au fost emise 137 de Recomandări, au avut loc 274 activități de mediatizare a activității instituției și 66 de participări la dezbateri, conferințe, simpozioane, având ca tematică promovarea și respectarea drepturilor copiilor.

Totodată, au fost efectuate 10 vizite de monitorizare în centre de plasament pentru copii și spitale de psihiatrie, desfășurate împreună cu reprezentanții Mecanismului Național de Prevenire, din cadrul instituției Avocatul Poporului.

Petițiile și sesizările din oficiu au vizat, în principal: solicitarea de informații privind încredințarea copilului unuia dintre părinți, drepturile și obligațiile părinților divorțați față de copiii minori rezultați din căsătorie, nemulțumirile unuia dintre părinți față de conținutul unor hotărâri judecătorești prin care minorul era încredințat celuilalt părinte, fenomenul alienării parentale, comportamentul inadecvat al cadrelor didactice față de elevi, precum și condițiile din instituțiile de tip rezidențial, exercitarea formelor de violență verbală și fizică asupra minorilor în unitățile de învățământ, în centrele de protecție de tip rezidențial sau în instituții medicale, decese ale unor copii nou-născuți în instituții medicale, copii care au suferit accidentări la locuri de joacă aflate pe domeniul public, transcrierea certificatelor de naștere emise de autoritățile altor state, obținerea documentelor de călătorie pentru minori, posibilitățile legale de acordarea a unor forme de ajutor pentru creșterea copilului, acordarea pensiei de urmaș.

De asemenea, au fost elaborate două Rapoarte speciale:

Raportul special privind respectarea drepturilor copiilor în România;

Raportul special privind rezultatul investigațiilor făcute de către Avocatul Poporului în legătură cu prescrierea substanțelor psihotrope pentru copiii din centrele de tip rezidențial.

Pentru comunicatul integral privind activitatea Avocatului Copilului, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Avocatul Poporului. Imposibilitatea de a beneficia de pensie specială

Avocatul Poporului. Activitatea Avocatului Copilului de la înființare și până în prezent was last modified: iunie 30th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter