Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională pensiile speciale pentru aleşii locali aprobate prin O.U.G.

28 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 340

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu descoperirile recente ale anchetatorilor în cazul „Caracal”. Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că „anchetatorii au identificat în curtea lui Gheorghe Dincă noi fragmente de oase, însă nu par a fi umane”.

„Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a precizat marți dimineață că ancheta în cazul Caracal a evoluat mai ales pentru că au fost găsite noi probe și că speră ca, în maximum 15 zile, să fie încheiate perchezițiile de la casa lui Gheorghe Dincă, în cadrul noului mandat.Începând de luni, a fost pus în aplicare noul mandat de perchezitii în casa lui Dincă, valabil 15 zile”, scrie Mediafax.

Monitor Dosare

Tonel Pop, avocatul Luizei Melencu, a anunțat ieri că a fost în audiență la procurorul general Bogdan Licu și a depus două plângeri penale împotriva membrilor familiei lui Gheorghe Dincă.

„Una din plângeri este o continuare a plângerii inițiale pe care am depus-o la DIICOT împotriva familiei lui Dincă, în special împotriva soției lui Dincă, plângere căreia nu i s-a dat curs până în acest moment, ci din contră, acești făptuitori au fost audiați în continuare ca martori, cu toate că aveau la dosarul cauzei cel puțin înregistrată plângerea făcută de familia Luizei împotriva acestei doamne. Văzând că e ținută la mapă această plângere și nu i se dă curs, văzând tratamentul preferențial mai mult decât bonom pe care îl au procurorii față de familia Dincă, atunci am apelat la procurorul general și am depus prin Parchetul General o completare a acestei plângeri inițial depuse împotriva doamnei Dincă, plângere semnată și introdusă inclusiv de familia Luizei”, a declarat avocatul Tonel Pop scrie Agerpres.

Avocatul crede că soția lui Dincă s-ar fi întâlnit cu Luiza în casa lui Dincă.

„Din declarațiile pe care le-a dat soția lui Dincă, la întrebările puse de mine, la un moment dat, a făcut niște destăinuiri și avem elemente clare că doamna Dincă a șters, a alterat, a distrus probe. Rămâne de văzut dacă cu intenție, fără intenție, din complicitate sau forțată (…).  Avem și o altă distrugere de probe în legătură cu colaborarea dânsei cu Dincă. Rămâne de văzut ce a făcut doamna Dincă cu telefoanele și cartelele dânsei, ce a făcut cu tot ceea ce o leagă de Dincă, pentru că la un moment dat nu mai știa nimic. (…) Luând în considerare ce a spus doamna Dincă, este clar că Luiza, dacă s-a acționat asupra ei cu violență, s-a acționat după ce doamna Dincă a plecat de acolo, ceea ce înseamnă că s-au întâlnit acolo cele două, Luiza și doamna Dincă. Din coroborarea declarațiilor, aveam această dovadă că cele două s-au întâlnit. (…) Din probele care au fost administrate privind prezența Luizei în casă și din declarația doamnei Dincă rezultă că Luiza nu a fost omorâtă, nici violată și a existat după ce această doamnă a plecat”, a arătat avocatul Tonel Pop, notează Agerpres

Presa mai scrie că procurorii DIICOT efectuează azi opt percheziții domiciliare pe raza orașului Vișeu de Sus și a comunei Leordina din județul Maramureș, într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că au ținut în sclavie tineri germani cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, pe care i-au pus să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici.

Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Agerpres, „în perioada 2014 – august 2019, opt suspecți, dintre care doi cetățeni germani soț și soție, au constituit un grup infracțional organizat care a avut ca principal scop traficarea pe raza județului Maramureș, a mai multor tineri de naționalitate germană, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sub paravanul desfășurării unor activități autorizate de servicii educative ce vizau recuperarea și reintegrarea socială a acestora, în baza unor programe și proiecte derulate și coordonate de către ci doi suspecți de naționalitate germană”.

Ziarele scriu azi și că  Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a demisionat din ALDE, în condițiile în care luni, Delegația permanentă a ALDE a votat retragerea de la guvernare, iar trei dintre cei patru miniștri ALDE au demisionat din funcție.

„Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luați act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcțiile deținute”, se arată în documentul adresat președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, scrie Agerpres.

Adevărul titrează azi „Răzbunarea ALDE. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională pensiile speciale pentru aleșii locali oferite de Guvern prin O.U.G.”. Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat miercuri Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de urgență a Guvernului pe Codul Administrativ, prin care aleși locali au primit pensii speciale, ca stimulent pentru campania electorală. Într-o conferință de presă susținută miercuri, Renate Weber a declarat că instituția Avocatului Poporului a efectuat mai multe demersuri cu privire la cauzele sistemice relevate de tragedia de la Caracal. Ea a precizat că efectele ordonanței de urgență pe Codul Administrativ în ceea ce privește transportul public intrajudețean reprezintă unul dintre motivele pentru care a atacat această lege la CCR.

„În ultima perioadă am efectuat nenumărate demersuri pentru a înțelege cauzele care au condus la această tragedie. Ne-a interesat în principal siguranța cetățeanului. Am încercat să aflăm modul în care funcționează sistemul 112, sau de exemplu dacă există un protocol de colaborare între Ministerul Educației și Poliție în cazul abandonului școlar. Una din problemele sesizate privește transportul intrajudețean. Consider că este un aspect ce ține de siguranța cetățeanului”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, scrie Adevărul.

Ruperea coaliției de guvernare și retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursa pentru Cotroceni au determină apariția de noi scenarii pentru prezidențialele din această toamnă.

Fostul președinte, Traian Băsescu a arătat marți seara, la B1 TV, că este posibil ca Viorica Dăncilă să nu participe la alegerile prezidențiale și că PSD ar putea în acest caz să o susțină pe Dana Gîrbovan, recent propusă pentru funcția de ministru al Justiției.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Am dubii că Dăncilă va mai candida. Eu o susțin pe Dana Gârbovân la Justiție. Mie mi s-a părut nefirească demisia din magistratură, atât de rapidă, și fără să se consulte cu președintele, ca să știe dacă o acceptă sau nu. Mi s-a părut ori pripită, ori ținta nu este ocuparea funcției de ministru al Justiției. A fost prea în viteză demisia din magistratură și mă gândesc la o eventuală candidatură din partea PSD la prezidențiale. Dacă PSD recurge la o formulă de mare prestigiu, cum e Dana Gârbovan, poate să intre în turul 2”, a declarat Băsescu, la B1 TV scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională pensiile speciale pentru aleșii locali aprobate prin O.U.G. was last modified: august 28th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter