Avem probleme legate de desfășurarea activității profesionale în relația cu instanțele

25 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 505

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu noul decan al Baroului Cluj, doamna Flavia Maier. Doamna decan, bine ați revenit la Congresul Avocaților 2018, și din această nouă postură, de decan al Baroului Cluj.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Flavia Maier: Bine v-am găsit!

Nicolae Cîrstea: O delegație importantă a Baroului Cluj, proiecte, idei cu care ați venit în dezbaterea congresului din acest an?

Flavia Maier: Am venit cu proiectele pe care încercăm să le implementăm și la Cluj, în sensul în care la nivelul Baroului Cluj s-a realizat un proiect de modificare a Legii nr. 51/1995, propunerile au fost înaintate spre dezbatere Consiliului UNBR, pentru a fi puse în discuția Congresului, urmând ca ele să fie discutate într-o comisie special constituită pentru probleme de modificări legislative. Dorim să dezvoltăm în continuare proiectele pe care ni le-am propus la nivelul Baroului Cluj, sigur că pentru aceasta avem nevoie de sprijinul UNBR.

Nicolae Cîrstea: O temă cu foarte mari dezbateri în acest Congres – secretul profesional. Cât de amenințat este secretul profesional, doamna decan, în activitatea avocatului de zi cu zi?

Flavia Maier: Problema este destul de controversată la momentul actual, însă cred că, prin respectarea strictă a legislației și prin atenție la modificările legislative care pot afecta acest secret profesional, lucrurile pot căpăta o turnură normală pentru desfășurarea activității în bune condiții.

Nicolae Cîrstea: Să știți că am primit „sesizări” – să zic așa – din partea colegilor de la Cluj, în legătură cu prezența dumneavoastră și cu o discuție pe care și-ar dori să o vadă pe universuljuridic.ro. Aș vrea să ne spuneți, fiind la început de mandat, care ar fi proiectele dumneavoastră pentru barou și pentru colegii avocați din Baroul Cluj.

Flavia Maier: Proiectele sunt cele pe care le-am prezentat și cu ocazia Adunării Generale elective, în sensul în care ne dorim condiții mai bune pentru desfășurarea activității, ne dorim pe termen lung o redobândire a locului pe care profesia de avocat îl merită și pe care l-a avut, în sensul în care dorim să ne impunem ca parteneri egali în înfăptuirea actului de justiție cu ceilalți participanți la acest act.

Nicolae Cîrstea: Avem, practic, cel mai mare barou în afara Bucureștiului, Baroul Cluj – care sunt problemele cu care se confruntă colegii dumneavoastră în activitatea de zi cu zi? Avem fiscalitate, avem colaborarea cu ceilalți participanți la înfăptuirea actului de justiție?

Flavia Maier: Avem și fiscalitatea, cu legislația controversată și în veșnică schimbare, colegii își pun probleme cu privire la obligațiile care le revin cu privire la actualele modificări ale Codului Fiscal. Avem probleme legate și de desfășurarea activității profesionale în relația cu instanțele. Problemele cred că vor putea fi rezolvate, avem și un ghid de bune practici la Cluj, pentru colaborare, între magistrați și avocați, pe care sperăm să-l implementăm la modul efectiv, în sensul în care cred că, dacă ne vom respecta reciproc și vom porni de la premisa aplicării corecte a procedurii, lucrurile vor decurge bine pentru toată lumea.

Nicolae Cîrstea: Au fost două zile de dezbateri, s-a început vineri, cu o dezbatere pe marginea secretului profesional, apoi a fost deschiderea festivă a Congresului, s-a intrat efectiv în lucrările Congresului – astăzi suntem, iată, la sfârșitul celei de a doua zile de dezbateri. Care ar fi concluziile participării la această ediție din anul 2018?

Flavia Maier: A fost o dezbatere interesantă și furtunoasă pe alocuri, pe veșnicele probleme controversate, dincolo de tema Congresului: secretul profesional și prelegerile ținute pe această temă. În continuare, după cum știți, au fost dezbaterile pe temele pe care Congresul le dezbate anual. Au fost aceste controverse, din nou, legate de casa de asigurări, dar până la urmă lucrurile s-au lămurit și cred că toată lumea va pleca edificată.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc, doamna decan, și vă dorim succes în implementarea lucrurilor pe care vi le doriți, pentru avocații din Cluj și pentru Baroul Cluj.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Flavia Maier: Mulțumesc!

Avem probleme legate de desfășurarea activității profesionale în relația cu instanțele was last modified: mai 28th, 2018 by Flavia Maier
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter