AUR, la un pas de PNL, în sondajul Avangarde

6 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 183

Ministerul Sănătății confirmă primele cazuri din România de infectare cu tulpina Omicron.

„Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul «Cantacuzino» care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice”, relatează Cotidianul.

Noile restricții care se pregătesc în Belgia au determinat, duminică, o serie de proteste la Bruxelles.

„Mii de oameni au ieșit în stradă la proteste împotriva restricțiilor COVID-19, la Bruxelles. Acestea au devenit violente, iar autoritățile au fost nevoite să folosească forța pentru a-i îndepărta pe manifestanți. Protestatarii furioși aruncau cu pietre și artificii spre polițiști. Inițial, au mărșăluit pașnic prin centrul capitalei belgiene până în cartierul care găzduiește sediul instituțiilor Uniunii Europene. Acolo demonstrația și-a atins punctul final. În cartierul UE, un grup de protestatari purtând glugă neagră și scandând «liberte» (libertate) a început să arunce cu pietre în poliție. Autoritățile au folosit atunci gaze lacrimogene și tunuri cu apă, potrivit filmărilor și rapoartelor jurnaliștilor Reuters”, scrie România liberă.

Adevărul prezintă rezultatele ultimului sondaj realizat de Avangarde.

Potrivit sondajului, „PSD se menține la 40% intenție de vot, la fel ca în luna octombrie, în timp ce USR a ajuns la o intenție de vot de 11%, cu două procente mai puțin decât în luna precedentă, ceea ce duce formațiunea condusă de Dacian Cioloș la un scor asemănător celui de la alegerile din 2016”, relatează Adevărul.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Tot la fel ca în luna octombrie se plasează și PNL, adică la 17%, un procent cu aproape 10% mai mic față de scorul obținut la parlamentare. Pe locul al treilea este Alianța pentru Unirea Românilor, ajunși la 15%, după ce luna trecută aveau o intenție de vot de 14%. USR a mai pierdut două procente într-o lună. Dacă, în octombrie, intenția de vot era de 13%, acum, intenția de vot este de 11%. Singura formațiune care ar mai prinde Parlamentul ar fi UDMR, cotată la 5% intenție de vot”, mai scrie Adevărul.

„În ceea ce privește încrederea în personalități, primele patru locuri sunt ocupate de social-democrați sau foști membri PSD: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Geoană (27%)”, arată Adevărul.

După mai bine de 20 de luni de la sistarea concursurilor de angajare, provocată de pandemie, Guvernul Ciucă deblochează concursurile din administrație. Noul Guvern are în componența sa mai multe ministere, pentru care a fost dată o derogare pentru a permite recrutarea de noi angajați.

„Posturile din sistemul bugetar se vor ocupa ca și înainte de pandemie, prin concurs, iar remunerația se va face conform criteriului de salarizare stabilit în funcție de fiecare instituție în parte. Între timp, s-au mai făcut angajări, cele mai multe în spitale. Au urmat și concursurile pentru directorii de școli, în poliție, însă, cele mai recente date ale Ministerului de Finanțe arată că numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a ajuns, în luna septembrie, la 1,23 milioane de persoane, în scădere cu aproximativ 20.000 de posturi față de începutul anului. Pierderile de personal sunt din cauza pensionării sau plecărilor voluntare. Tot despre lipsă de personal se vorbește și în cadrul ANAF, unde e nevoie de câteva mii de angajați. Șefa instituției a anunțat deja angajări în masă”, notează România liberă.

Guvernul anunță că va iniția un proiect de hotărâre prin care să fie alocate fonduri unităților administrativ-teritoriale pentru plata restanțelor la energia termică.

„Potrivit comunicatului, de această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din București, Constanța, precum și din alte localități care se confruntă cu disfuncționalități în livrarea energiei termice. (…) Măsura a fost analizată, vineri, la Palatul Victoria, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii pe care reprezentanții Guvernului au avut-o cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, pe tema situației alimentării cu energie termică a celor două municipii și impactul prețului gigacaloriei asupra populației”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

AUR, la un pas de PNL, în sondajul Avangarde was last modified: decembrie 6th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: