Augustin Lazăr: Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat. Emilian Ducă: Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017. Petrică Truscă, Andrada Mihaela Truscă: Drept civil. Persoanele

22 mai 2017
Vizualizari: 816
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Augustin Lazăr: Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat

Augustin Lazăr: Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat

Augustin Lazăr: Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat

Monografia Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat. Ediția a II-a revizuită și adăugită reflectă, dintr-o perspectivă istorică, încriminarea conflictului de interese și modificarea ulterioară a acesteia, iar dintr-o perspectivă de drept comparat, conținutul constitutiv al infracțiunii. Sistemul de comparație avut în vedere este cel al dreptului penal francez, din care s-a inspirat și încriminarea din dreptul român.

Recunoscând contribuția jurisprudenței în elucidarea textelor normative privind conflictul de interese, prezenta monografie analizează comparativ doctrina și jurisprudența română și cea franceză, în domeniu, dorind să ofere teoreticienilor dreptului penal o perspectivă actualizată asupra acestei infracțiuni, iar practicienilor, un instrument de lucru eficace în aplicarea legii.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Emilian Ducă: Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017

Emilian Ducă: Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni - 2017

Emilian Ducă: Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017

Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat (2017) se adresează atât profesioniștilor din domeniul fiscal, cât și celor care doresc să înțeleagă aspectele procedurale ale relației cu autoritățile fiscale. În acest scop, sub textul actualizat al articolelor Noului Cod de procedură fiscală au fost inserate instrucțiuni (privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale), trimiteri la legislația secundară sau complementară, după caz, precum și jurisprudență relevantă pentru interpretarea corectă a dispozițiilor legale.

Pe lângă sistematizarea informației legislative, cu evidențierea modificărilor survenite de-a lungul timpului, au fost incluse comentariile autorului, precum și opinii exprimate în doctrină ori publicate pe website-urile autorităților fiscale. Toate acestea reprezintă instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii și interpretări ale legislației fiscale. Din cauza volumului mare de modificări aduse procedurilor fiscale începând cu anul 2016, au fost selectate spețele și comentariile relevante pentru aplicarea noilor reglementări.

În completarea textului Codului și în Anexe au fost incluse legislația conexă și acte normative uzuale, actualizate. Astfel, au fost preluate Deciziile Comisiei fiscale centrale și ale Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedură fiscală, legislația secundară privind eșalonările la plată, reglementări privind prețurile de transfer, procedură de rambursare a TVA și cea privind restituirea sumelor de la buget, reglementarea cazierului fiscal (inclusiv lista tuturor contravențiilor și infracțiunilor din domeniul fiscal), regimul contravențiilor, legea contenciosului administrativ și legea evaziunii fiscale. Toate aceste informații ar trebui să vină în sprijinul activității practicienilor, în sensul reducerii efortului de actualizare a informației și al valorificării experienței anterioare.

În contextul modificărilor legislative permanente, sperăm că această lucrare va răspunde necesităților actuale ale practicienilor din domeniul impozitelor din România. Cu ocazia fiecărei noi ediții, vom caută să extindem ponderea comentariilor cu noi spețe din practică, precum și cu concluziile relevante din jurisprudența națională și europeană.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Petrică Truscă, Andrada Mihaela Truscă:  Drept civil. Persoanele

Petrică Truscă, Andrada Mihaela Truscă: Drept civil. Persoanele

Petrică Truscă, Andrada Mihaela Truscă: Drept civil. Persoanele

Concepută ca un curs universitar, lucrarea se adresează în principal, dar nu exclusiv, studenților, urmărind explicarea noțiunilor și a mecanismelor care guvernează materia persoanei fizice și a persoanei juridice.

Autorii au dorința de a oferi studenților, prin intermediul acestei lucrări, un instrument de lucru util pentru înțelegerea unor instituții esențiale de drept civil – persoanele fizice și juridice contituind actorii tuturor raporturilor juridice civile.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Augustin Lazăr: Conflictul de interese. Teorie și jurisprudență. Studii de drept comparat. Emilian Ducă: Noul Cod de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni – 2017. Petrică Truscă, Andrada Mihaela Truscă: Drept civil. Persoanele was last modified: mai 18th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: