Audieri la CSM

27 feb. 2018
Vizualizari: 1931

Presa scrie și astăzi despre valul de ninsori și ger care a pus stăpânire peste România.

Din cauza viscolului, potrivit presei, la primele ore ale zilei erau închise peste 20 de drumuri naționale și autostrăzile Soarelui și A4, în timp ce 58 de trenuri fuseseră anulate.

„Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii atenționărilor de ger pentru toată țara, având în vedere că valul de frig se va menține, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineața de joi, a anunțat luni directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, valul de frig se va menține până la finalul săptămânii în Moldova, Dobrogea și Muntenia, inclusiv în București, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade”, notează News.ro.

Situația de pe liniile ferate și din gările din România este prezentată azi, pe larg, de către Agerpres.

„Un număr de 19 trenuri care ar fi trebuit să sosească sau să plece din București, Timișoara și Craiova aveau întârzieri, marți dimineața, în jurul orei 8.30, din cauza viscolului, potrivit CFR Călători. Marți dimineața, un număr de 77 de trenuri erau anulate din cauza condițiilor meteo, reprezentând aproximativ 6% din cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic în România”, arată Agerpres.

Cu excepția aeroportului de la Kogălniceanu, pe toate celălalte aeroporturi din țară, traficul aerian s-a desfășurat azi normal.

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condițiilor meteo, însă marți dimineață, 12 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare, anunță Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, conform programului de zbor. (…) Aeroportul Kogălniceanu din Constanța a fost închis”, arată Mediafax.

Revine în presă subiectul privatizării șantierului naval de la Mangalia, unde statul a intenționat în timpul Guvernului Tudose să redevină deținătorul pachetului majoritar de acțiuni.

News.ro notează azi:Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde euro, care controlează și grupul norvegian Vard, proprietarul șantierelor navale din Tulcea și Brăila, a trimis Guvernului român o ofertă de management operațional al Șantierului din Mangalia și, ulterior, de cumpărare a 49% din acțiunile acestuia. Recent, Guvernul de la București a anunțat că blochează tranzacția prin care olandezii de la Damen Shipyards cumpărau de la Daewoo pachetul majoritar al Șantierului Naval Mangalia, astfel încât statul să redevină unicul proprietar”.

Cazurile unor foști sau actuali demnitari ai statului, chemați în fața instanțelor, țin și astăzi prima pagină a ziarelor și a edițiilor electronice.

News.ro aduce în atenția opiniei publice cazul vicepremierului Paul Stănescu.

„Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au respins, luni, cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele vicepremierului Paul Stănescu într-un dosar privind modul de finanțare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Județean (CJ) Olt, în perioada în care Stănescu era președinte al CJ”, scrie azi News.ro.

Astăzi a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție ultimul termen al judecării dosarului „Rovinari – Turceni”.

„Un procuror de la DNA a cerut marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție condamnarea fostului premier, Victor Ponta, la închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor”, scrie azi Agerpres.

Secția pentru procurori a CSM a discutat astăzi solicitarea ministrului justiției privind revocarea din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat marți, la Consiliul Superior al Magistraturii, că își dorește ca ședința în care se discută propunerea de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie un moment al adevărului”, arată Agerpres.

Și tot Agerpres prezintă punctul de vedere al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu privire la raportul ministrului justiției, Tudorel Toader, prezentat în fața procurorilor din CSM.

„Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți la CSM că motivele invocate de ministrul Justiției în propunerea de revocare a sa din funcție sunt «nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice și unele dintre ele sunt simple susțineri care nu se confirmă cu nimic din realitate»”, scrie Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vom reveni asupra acestor audieri de la CSM în Revista de mâine.

În finalul Revistei, menționăm un anunț al conducerii DNA.

„Direcția Națională Anticorupție își va prezenta miercuri, de la ora 11.00, la Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București, raportul de activitate pe anul 2017”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Audieri la CSM was last modified: februarie 27th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: