Asociații ale magistraților solicită premierului să amâne adoptarea actelor normative ce vizează legile justiției până după alegerile din 11 decembrie 2016

8 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1015

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Magistraților din România (AMR) solicită primului ministru, Dacian Cioloș, în calitate de șef al Guvernului, să amâne orice proiect de modificare a legilor justiției, precum și proiectul legii unice de salarizare, pentru un moment ulterior alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, urmând că aceste proiecții să fie reluate de noul Guvern, prin respectarea strictă a regulilor democratice și a principiului transparenței.

Condamnăm categoric, pe această cale, atitudinea Ministrului Justiției Raluca Prună care, după ce a refuzat constant orice dialog cu privire la problemele importante ale sistemului judiciar, motivând că mandatul sau de un an este limitat și nu dorește, sub nicio formă, să angajeze viitorul Guvern, se grăbește acum, cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare, să promoveze modificări de substanță ale statutului magistraților și organizării judiciare.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Mai mult, Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a lansat recent un proiect al legii salarizării unice, al cărui conținut, concret, nu a făcut obiectul niciunei consultări publice, anterioare elaborării. Această în ciuda faptului că, în urmă întâlnirii avute la Guvern în data de 18 octombrie 2016 dintre Premier și reprezentanții autorității judecătorești, acesta și-a asumat obligația de a consulta în mod real reprezentanții justiției pe parcursul elaborării legii unice de salarizare, pentru «găsirea în comun a unui cadru unitar și coerent pentru salarizarea în sistemul judiciar».

[…]

Este inadmisibil că o problema atât de complexă și serioasă, cum e salarizarea unică, să fie tratată în grabă și superficial de actualul Guvern, în perioada alegerilor parlamentare.

Un astfel de demers necesită o analiză aprofundată și fundamentată, argumentată în mod punctual, necesitând un timp rezonabil pentru studiu, concepție, redactare, cu atât mai mult cu cât sunt în discuție tocmai drepturile salariale de care depinde existența fiecăruia dintre noi, ca indivizi și că profesioniști”, se arată în comunicatul remis de asociațiile citate mai sus.

Consultați sursa informației pentru mai multe detalii.

Asociații ale magistraților solicită premierului să amâne adoptarea actelor normative ce vizează legile justiției până după alegerile din 11 decembrie 2016 was last modified: decembrie 8th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter