[UPDATE: Rezultatele interviurilor] Asociația Studenților în Drept – Interviuri academice simulate pentru Admiterea la INM

28 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 5216

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 28 martie 2017: Rezultatele interviurilor

În perioada 25-26 martie 2017, s-a desfășurat ce-a de-a doua ediție a proiectului „Interviuri academice simulate-Admiterea la INM”, organizat de către Asociația Studenților în Drept. Acest proiect le oferă studenților din anul 4 o experiență unică, în cadrul căreia au ocazia își pună în valoare abilitățile de comunicare și își gestioneze emoțiile pentru a fi mai pregătiți pentru proba dificilă a interviului de la INM.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

La acest proiect au participat aproximativ 40 studenți din anul IV la Facultatea de Drept, Universitatea din București care și-au testat individual, timp de 30 minute, capacitatea de a rezolva probleme și de a coopera, capacitatea de gândire autonomă, folosirea corectă a limbii române și aptitudinea de a comunica eficient.

În ceea ce privește procedura interviului, acesta s-a desfășurat în mai multe etape :

1. Scurtă prezentare a candidatului

2. Adresarea unor întrebări de către juriu:
Care sunt cele 3 calități sine qua non ale unui magistrat?
Ce deosebește un judecător/procuror bun dar un judecător/procuror mai puțin bun?

3. Comentarea unui citat :
Nimeni nu este îndreptățit pedepsească un vinovat, câtă vreme alții se strecoară prin fisurile legii” (Renard Jules).
Se cuvine ca judecătorul aibă în mâini legea și în inimă spiritul legii” (Francis Bacon).

4. Rezolvarea unei spețe de etică, menită să îi pună pe candidați în situații delicate:
Sunteți procuror și în ziarul local apar poze trucate cu dumneavoastră de la anumite petreceri, spunânduse sunteți un mare amator al alcoolului. Cum reacționați?”.
Sunteți judecător. Vi se oferă o sumă mare de bani în schimbul unei soluții favorabile într-o perioadă în care aveți nevoie faceți o operație costisitoare pentru mama dvs”.
Comisia de jurizare a fost formată din specialiști de înaltă ținută morală din domeniul dreptului și al psihologiei:

 • Căzăceanu Ciprian – procuror;
 • Pînzaru Bogdan – auditor de justiție;
 • Sandu Cristina – psiholog, pedagog;
 • Ută Eduard Laurențiu – auditor de justiție;
 • Visinescu Ionuț Gabriel – judecător;
 • Bălan Cristian – judecător;
 • Iucu Bumbu Oana Simona – pedagog;
 • Teodor Manea – procuror;
 • Claudia Mihălcescu – auditor de justiție;
 • Popescu F. Andreea – auditor de justiție;
 • Togan Radu – auditor de justiție.

Candidații au fost evaluați pe baza unei fișe de feedback, conform celei de la INM, jurații acordându-le note și totodată sfaturi cu privire la aspectele pe care le pot îmbunătăți.

Astfel, aceștia au avut parte de o experiență unică, experință care le-a creat premisele necesare pentru a fi cu un pas mai aproape de a reuși la una dintre cele mai grele probe ale admiterii la INM, interviul.

Diana Borcean, participant: ,,Cu toate acest proiect a fost atât de complex, organizarea a fost impecabilă. bucur am avut ocazia particip’’.

Alina Ochean, participant: ,,Am apreciat faptul că fiecare membru al juriului și-a notat impresiile generale pe măsură ce noi vorbeam, semn există implicare din partea acestora. De asemenea, aceștia au fost deschiși și au încercat să ne pună în diferite contexte, ipostaze în vederea argumentării opiniei noastre. Au fost foarte utile explicațiile pe care le-ați acordat fiecărui participant înainte de a intra în sală și totodată, personal, am apreciat încurajările venite din partea organizatorilor. Echipa a fost atentă la nevoile noastre și a creat condițiile necesare pentru diminuarea emoțiilor inerente interviului’’.

Luca Robert, participant : ,,Această experiență a fost foarte interesantă și beneficăMi se pare a simulat destul de bine proba interviului de la INM. Felicit organizatorii și membrii comisiei de examinare pentru profesionalismul de care au dat dovadă!’’

Coordonatorii acestui proiect, Denisa Tărășescu, Făt Cristina și Andrada Dumitrescu doresc le mulțumească membrilor juriului pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul celor două zile, participanților pentru curajul și seriozitatea manifestată în cadrul proiectului, și nu în ultimul rând, colegilor din Departamentul Academic, ASD care au contribuit la buna desfășurare a proiectului.


ASD anunță studenții în anul IV la Facultatea de Drept a Universității din București, care vor să devină magistrați, însă admiterea la INM li se pare dificilă sau le creează încă o teamă, despre organizarea unui proiect inedit, intitulat „Interviuri academice simulate – Admiterea la INM”. Proiectul se adresează studenților ce vor să urmeze profesia de magistrat și își propune să simuleze proba interviului de la admiterea la INM. Aceste interviuri simulate vor avea loc în perioada 25-26 martie 2017.

👍Vezi: [UPDATE: Dezbaterea tematicii cu facultățile de drept] Admitere INM 2017. Calendar estimativ

Data-limită de înscriere este 17 martie 2017, ora 23:59. Cei care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere.

Interviul va cuprinde mai multe etape: o scurtă prezentare a candidaților, primirea unui set de întrebări, comentarea unui citat, comentarea unei spețe de etică, iar participanții vor avea timp la dispoziție pentru a pregăti răspunsurile. Fiecare participant va primi feedback, respectiv o notă, urmând ca acestea să fie ridicate de la sediul ASD (sala 123) în zilele următoare susținerii interviului. Comisia de evaluare va respecta structura celei de la admiterea în profesia de magistrat, fiind formată din specialiști în domeniul dreptului.

Așadar, potrivit anunțului Asociației Studenților în Drept, acest proiect creează cadrul perfect în care studenții din anul terminal pot să își învingă temerile pentru prima dată și pot învăța să își pună în valoare calitățile ce îi recomandă pentru profesia de magistrat. Este o oportunitate foarte bună de a-și corecta greșelile și de a-și gestiona emoțiile pentru a se acomoda cu o probă care pune adesea probleme candidaților la admiterea la INM.

[UPDATE: Rezultatele interviurilor] Asociația Studenților în Drept – Interviuri academice simulate pentru Admiterea la INM was last modified: martie 28th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter